Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 11. februar 2015
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 20 år

Media - Fighting Corruption or Sustaining It?

Vårt hovedmål for dette debattmøtet er å diskutere medias rolle i avsløring og bekjempelse av korrupsjon. Forsøker noen myndigheter å kontrollere og begrense media? Hvordan kan media bidra til en økt gjennomsiktighet i samfunnet? Vi ønsker å belyse begge sider av denne saken - både hvordan media kan bidra i korrupsjonsbekjempelse og hvordan media i noen tilfeller bidrar til å opprettholde korrupsjon. Debattmøtet ¨vil ta for seg viktigheten av uavhengige medier, noe som vil belyses gjennom historiene til tre personer fra ulike kontinenter.

Innleder en, José Ugaz er det nye styremedlemmet i Transparency International. Han er en peruviansk advokat og professor med lang erfaring innenfor anti-korrupsjonsarbeid. Han er blitt oppnevnt til “Ad-Hoc statsadvokat” for Peru ved flere korrupsjonssaker. Den mest kjente av disse er Fujimori/Montesinos-saken (2000-2002) mot den tidligere peruvianske presidenten Alberto Fujimori. Under Ugaz’s ledelse ble mer enn 200 juridiske saker åpnet mot 1500 personer innen Fujimoris nettverk, 205 millioner dollar fryst i utlandet og 150 millioner gjenvunnet. I 2002 ble han president for PROETICA - den peruvianske delen av Transparency International

Innleder to, Heather Brooke er en prisvinnende journalist hvis granskende journalistikk og rettslige tiltak mot det britiske parliament angående avsløring av ministres utgifter, var en katalysator for utgiftsskandalen i 2009. Året etter, mottok hun samtlige 251.287 diplomatmeldinger fra en Wikileaks insider, og jobbet med en avsløring av globale diplomatiske forbindelser for The Guardian. Brooke er også journalistprofessor på City University i London.

Innleder 3, Gerald Bareebe er en ugandisk journalist og statsviter. Etter å ha ledet en etterforskning som resulterte i 14 års fengselsstraff for en militæroffiser som hadde drept og lemlestet flere opposisjonsaktivister, ble han i 2009 anerkjent som en av de beste journalistene i Uganda. Bareebe har avslørt noen av de største korrupsjonsskandalene i Ugandas historie, så som den ugandiske presidentens ulovlige bruk av statens midler under valget i 2001. Avsløringen medførte at presidenten måtte returnere nevnte midler. I 2010, anerkjente også Verdensbanken Bareebe som en av verdens “topp 10” unge aktivister for anti-korrupsjon, og tilbød ham deltagelse i formuleringen av “Global Youth Anti-Corruption”-kampanjen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler