Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 11. oktober 2020
Tid 15.00 - 23.30
Billett 40,- Eksisterende filmklubbmedlemmer / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Blå filmdag

Søndag 11. oktober viser vi 3 filmer med tema BLÅ!

Program for dagen:
15:00 BLUE VELVET (1986)
80-tallets mest kontroversielle film med vold og sex i hovedrollen!
Helt siden filmens kinopremiere har Blue Velvet skapt diskusjon, beundring og avsky blant både publikum og kritikere. Med en voldelig erotikk skaper David Lynch et surrealistisk bilde preget av en konstant spenning og idylliske fasader. Etter å ha funnet et menneskeøre på et jorde, begynner den naive universitetsstudenten Jeffrey å undersøke en ny bakside av den idylliske landsbyen han har vokst opp i, preget av dop, kriminalitet og seksuell vold.

Produksjonsår: 1986
Regissør: David Lynch
Nasjonalitet: USA
Lengde: 2t

17:30 BLUE IS THE WARMEST COLOR (2013)
Lidenskap, begjær og seksualitet
Blue is the warmest color er et intimt fransk erotisk drama der vi følger Adèle, en jente som oppdager sin egen seksualitet i møtet med Emma. Som flue på veggen oppleves forelskelsen deres og forholdets utvikling gjennom de neste årene som går. Med et rått, intimt og ektefølt skuespill av de sjeldne vant filmen juryprisen i Cannes - for første gang i historien delt mellom regissør og skuespillerne.

Produksjonsår: 2013
Regissør: Abdellatif Kechiche
Nasjonalitet: Frankrike
Lengde: 3t

21:00 THREE COLORS: BLUE (1993)
Blå er den tristeste fargen.
Etter en tragisk bilulykke og tapet av datteren og ektemannen møter vi den unge kvinnen Julie. I intens sorg i travle Paris trekker hun seg tilbake og låser seg inn i leiligheten. I møtet med en gammel venn blir hun dratt tilbake igjen til realiteten.
Blå er den første filmen Kieslowskis farge-trilogi, etterfulgt av Hvit og Rød. Blått, hvitt og rødt er fargene i det franske flagget løst basert på de tre politiske idealene i den franske republikk - frihet, likhet, brorskap.

Produksjonsår: 1993
Regissør: Krzysztof Kieślowski
Nasjonalitet: Frankrike
Lengde: 1t 38min

Billettprisene er som for en vanlig Søndagsfilm, og én billett gjelder selvsagt alle tre filmene!

Billett og medlemskap kjøpes i døra

Dørene åpner 15 min før hver film (altså kl. 14.45 før første film). Bruk glassinngangen (inngang B)

Grunnet koronatiltak må alle forlate salen mellom hver film. Et fint alternativ kan da være å ta seg en liten matbit på Edgar/Lyche eller få seg en liten strekk på beina langs Nidelva. Man kan selvsagt velge å kun se en eller to av filmene også.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler