Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 15. oktober 2020
Tid 18.30 - 20.00
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Excenteraften: Drømmetydning

Om natten er vi psykotiske... Vi hallusinerer, har vrangforestillinger, er desorienterte, affektivt labile og har hukommelsestap etterpå. Hva er det som foregår?

HVA ER DRØMMER?
HVORFOR DRØMMER VI?
HVOR KOMMER DRØMMENE FRA?
HVORFOR SKAL VI BRY OSS OM DET?

Vi sover i gjennomsnitt 25-30 år av vårt liv. Vi drømmer i 6-7 år.

«Hvis søvnen ikke tjener et fullstendig livsviktig formål, er det den største feilen evolusjonen noensinne har begått.»
- Dr Allan Rechtschaffen.

Nevropsykologien gjør stadig nye oppdagelser, og vi begynner å forstå drømmenes vesen og funksjon. Hjernetilstanden som kalles REM og de mentale opplevelsene den fører med seg, drømmene, er ikke bare normale biologiske og psykologiske funksjoner, men livsviktige prosesser!

Dette foredraget har to fokus; å formidle teoretisk kunnskap om hva vi nå faktisk vet om drømmesøvn, og å bidra med konkrete metoder til å øke selvinnsikten og styrke forbindelsen til det indre livet, gjennom å øse av denne kilden i det ubevisste.

Ann-Christin Berg kommer til oss denne kvelden. Hun er Jungiansk analytiker, utdannet ved C.G.Jung-instituttet i København, hvor hun senere har undervist og veiledet studenter. Hun er lidenskapelig opptatt av psykens potensial, og hvordan vi selv kan påvirke den. Hun har holdt flere kurs i drømmeforståelse, basert både på Analytisk Psykologi og nyere nevrovitenskapelige oppdagelser omkring drømmens livsviktige funksjoner.

Dørene åpner kl. 18.15. Bruk glassinngangen

Meld deg på over.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler