Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Utenfor Huset
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 20. februar 2021
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense Ingen aldersgrense

ISFiT: Dialogue in violent conflicts - Armenia and Azerbaijan

I 1988 brøt den voldelige konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan ut. Dette utviklet seg til en brutal krig om Nagorno-Karabakh-regionen som pågikk mellom 1991-94.

Titusener av liv gikk tapt og nærmere én million mennesker ble drevet på flukt. De siste 30 årene har situasjonen regionen fortsatt å være spent, og dette har blitt opprettholdt av sterk ensidig propaganda på begge sider. I løpet av denne tiden har konflikten intensifisert seg, og dette ledet i september 2020 til at en ny, brutal krig brøt ut.

I 2011 inviterte ISFiT studenter fra Armenia og Aserbajdsjan til et 10 dager langt dialogseminar på Røros. Hensikten med seminaret var å skape en bedre forståelse mellom studentene på tvers av konflikten.

Det er nå 10 år siden studentene fra Armenia og Aserbajdsjan møttes for første gang. ISFiT21 har derfor invitert noen av de som deltok for å gjenforenes og snakke om deres opplevelser av dialogseminaret i 2011. Deltakerne vil snakke om deres nåværende opplevelse av konflikten, hva de tok med seg etter dialogen for ti år siden, og hvordan dialogen muligens har påvirket deres liv de siste ti årene. Og; har den nylige krigen tatt fra dem håpet om fredfull sameksistens?

Samtalen blir fasilitert av dialogarbeideren Steinar Bryn, som har lang og omfattende erfaring med dialogarbeid, blant annet fra Vest-Balkan. Med på samtalen er også Dialogsjefen i ISFiT 2011, Martin Melvær.

Vi advarer seerne om at samtalen inneholder erfaringer fra krigstid, og derfor muligens ikke passer for alle.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler