Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 28. februar 2021
Tid 15.00 - 21.30
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap inkl. visningen / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Samfundets Store Filmdag

Kom og se Islandsk, Iransk og Meksikansk film i Storsalen på søndag!

Virgin Mountain (2015) // Kl. 15.00

Varmt Islandsk drama om utenforskap og blomstrende kjærlighet.

Vi møter 43 år Fúsi som bor hjemme hos sin mor. Ut av nesten ingenting utvikler han en romanse med den livlige jenta Sjofn. Virgin Mountain er et verdig portrett av en godlynt kjempe som også leverer treffsikre skildringer av kvinnene rundt Fúsi. Regissør Dagur Kári gir oss en vittig, tragikomisk og nestekjærlig film, uten å henfalle til sentimentalitet eller det klisjéfulle.

Produksjonsår: 2015
Regissør: Dagur Kári
Nasjonalitet: Island
Lengde: 1t 34 min

Skilpadder kan fly (2004) // Kl. 17.00

Den evige krig i Midtøsten sett gjennom barns øyne, en tankevekkende film du ikke glemmer lett.

Skilpadder kan fly er satt til perioden før den amerikanske invasjonen i 2003, og Saddam Hussein har for alvor satt i gang forfølgelse av Iraks kurdiske minoritet. Dramaet er regissert av den prisbelønte iransk-kurdiske regissøren Bahman Ghobadi. Vi følger en gruppe standhaftige, foreldreløse barn og deres kaotiske, uoversiktlige hverdag i en flyktningleir nord i Irak. Den post-apokalyptiske stemningen brer om seg. Denne brokete gjengens daglige utfordringer, kamp for overlevelse og søken etter mening blir skildret ved hjelp av situasjoner og hendelser som tvinger fram både smil og tårer. Filmen kommuniserer en historie om hvordan barn av krigen, merket på kropp og sjel, overlatt til seg selv, finner felleskap i tvungen ensomhet.

Produksjonsår: 2004
Regissør: Bahman Ghobadi
Nasjonalitet: Iran
Lengde: 1t 38 min

The Holy Mountain (1973) // Kl. 19.30

Mystikk, religion og galskap møtes i Alejandro Jodorowskys The Holy Mountain.

I denne ikoniske filmen fra 1973 følger vi Alkymisten, en messiaslignende karakter kjent som Tyven og syv materialistiske figurer på deres reise til Det Hellige Fjell. Filmen utspiller seg som en rusaktig drøm, og tar flere sjokkerende og mildt sagt ukonvensjonelle vendinger i en to timer lang berg -og dalbane av inntrykk.

Når den kom ut ble filmen ansett av mange som skandaløs. I ettertid har den blitt hyllet som en slående, surrealistisk og absurd satire av det moderne samfunn. Jodorowsky er på alle måter en visjonær, noe The Holy Mountain er et tydelig eksempel på. Skrevet, regissert og produsert av Jodorowsky, som også spiller hovedrollen, er The Holy Mountain en tidløs filmklassiker som er like relevant og ekstraordinær i dag som da den kom ut for snart 50 år siden.

Produksjonsår: 1973
Regissør: Alejandro Jodorowsky
Nasjonalitet: Mexico
Lengde: 1t 55min

Man kan se alle filmene med én og samme billett!

Dørene åpner 15 min før hver film starter
Inngang igjennom hoveddøra

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler