Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 7. mars 2021
Tid 17.00 - 18.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Skuespillerkunst m/Bår Stenvik

Hvordan klarer egentlig skuespillere å transformere seg til en annen person?

Vi ser skuespillere stadig vekk, på film, TV og scenen. Men framføringene deres er bare toppen av isfjellet. Forut for minuttene i lyset ligger timer med undersøkelser, prøver og studier av karakteren de skal framstille. Hvordan omformer de seg til et annet menneske? Og hvorfor er de så interessante å se på?

Bår Stenvik er forfatter og går for tiden en utøvende master i TV-manus på Den Norske Filmskolen. I 2016 kom han ut med boka «Å bli en annen – hva ett år i hælene på seks skuespillere kan lære deg om film, teater og livet sånn generelt», en dokumentarbok der han studerte seks skuespillere i arbeid: Bjørn Sundquist, Kristofer Hivju, Ane Dahl Torp, Helén Vikstvedt, Juni Dahr og Eldar Skar.

I foredraget basert på boka forteller Bår Stenvik om skuespillernes teknikker, og gir oss ikke bare bedre forståelse for film, serier og teater, men også for hvordan vi kan spille våre egne roller i livet bedre – lese situasjoner, være mer tilstede, være modigere.

Meld deg på over.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler