Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 18. mars 2021
Tid 19.00 - 20.30
Billett Påmelding
Aldersgrense 18 år

Filmmusikk m/Thor Joachim Haga

Hva hadde film vært uten filmmusikk?

Dette foredraget om filmmusikkens historie gir deg et kræsjkurs i filmmusikkens historie, fra stumfilmperioden til dagens landskap.

Gjennom foredraget sneier vi innom definerende klassikere som Metropolis (1927), King Kong (1933), Psycho (1960), Pierrot Le Fou (1965), The Good, The Bad and The Ugly (1966), Star Wars (1977) og The Rock (1996) med tilhørende filmklipp. Hvilken betydning har musikken i film, og hvordan har disse filmene endret det filmmusikalske uttrykket gjennom historien?

Thor Joachim Haga (f. 1977) er filmviter, filmkritiker og foredragsholder. Tidligere universitetslektor i medievitenskap ved Universitetet i Oslo. Redaksjonsmedlem i filmnettstedet Montages og redaktør for filmmusikk-nettstedet Celluloid Tunes – den eneste formidlingskanalen for filmmusikk i Norge. Norden-ansvarlig i IFMCA – the International Film Music Critics Association – som deler ut en av verdens viktigste og tyngste bransjepriser. Jobber for tiden med å få på plass Norges første filmmusikk-festival.

Dette er et gratisarrangment, men det krever påmelding. Medlemmer av Samfundet melder seg på ved å trykke på den røde knappen "MELD PÅ" over her. Er du ikke-medlem og ønsker å komme på dette foredraget? Send en mail til krislk@samfundet.no med navnet ditt.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler