Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 25. oktober 2014
Tid 22.00 - 00.00
Billett 200,- MEDLEM / 250,- IKKE-MEDLEM
Aldersgrense 18 år

Caliban Sessions 2014

Caliban Sessions gjester i år igjen Storsalen. I år er band som Black Debbath, Tugboat, El Doom & The Born Electric, Sweden og Det Glade Vanvidd med den eksplosive minifestivalen, så det er bare å merke av 25. oktober i kalenderen allerede nå.

«Lyden av et sirkus på vei gjennom helvete etter vann», og «Hese brøl fra en synkende ape»; Slike metaforer brukte musikkritikere da de skulle beskrive lyden av Det Glade Vanvidd da bandet begynte å gi lyd fra seg på midten av 1980-tallet. Det er hele 25 år i år, siden Det Glade Vanvidd sto sammen på en scene, så det er absolutt på tide med et gjenhør! Bandets medlemmer har i ettertid fostret legendariske Trondheims-band/performance artister som Pontiac Pilatus, Albino Slug, Israelvis og The Four. Vokalist Harald August Nissen sitter også i den noe mer kjente performancegruppen kalt Oslo Bystyre som representant/leder for det politiske partiet De Grønne.

Det Glade Vanvidd’s tilnærming til musikk og løssluppen imagebygging, har vært en tydelig inspirasjon for det senere Duplex-konsernet, med band som Gartnerlosjen, Black Debbath, Kul Ful Driv Jøn og Bare Egil Band:

"Mitt første møte med Det Glade Vanvidd var på en samlekassett fra Knallsyndikatet i Trondheim på slutten av 80-tallet med slageren Utfor Stupet. Disse 30 sekundene med gauling var musikk som ikke lignet på noe jeg hadde hørt før, og jeg skaffet meg 7"-singelen Surfin Beirut ved første mulighet. Detta syntes jeg var fine saker og nå gleder jeg meg vilt til å se dem live for første gang!” – Egil Hegerberg

Men det stopper ikke der! Når Caliban Sessions vurderte hvem de ville ha med av legendariske oppløste Trondheimsband i år, var hylekoret enstemmig: Tugboat! (1997-2002). Trønderske mestere i rock! Kritikerroste album! Det er nå 12 år siden indie-heltene sto på scenen sammen. Siden den gang har bandets medlemmer vært innom bl.a Shining, Prudence, Jan Ove Ottesen, The International Tussler Society og Egil og Ollis’prog-favoritter Sirens and Us.

Black Debbath spiller selvfølgelig også denne kvelden, og gjør med dette sin eneste Trondheim-opptreden I 2014.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler