Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Dato 14. april
Tid 18.00 - 19.30
Billett Påmelding
Aldersgrense Ingen aldersgrense

Onsdagsdebatt: Sliten

Onsdagsdebatt om slitenhet og utmattelse

Er du ikke medlem, men ønsker å delta? Kontakt styret-pr@samfundet.no.

——

Er du også sliten? Sliten av å være sliten? Sliten av vennene på sal som alltid er så slitne? Det skjønner vi godt. Lei, utslitt og sliten er ord som kastes rundt ved enhver humørsvigning, motgang og tung forelesning. Vi er blitt vandt med å godta frasene "jeg er så sliten", "jeg orker ikke" eller "jeg er lei" som unnskyldning for det meste, uten å vite hva som egentlig ligger bak. Har vi tatt i bruk "sliten" som et fyllord for mer alvorlige problemer som depresjoner, utmattelser og sykdom, eller er gen Z rett og slett slappere, mindre utholdende og mindre livsglade enn tidligere generasjoner?

Ungdom har tilsynelatende aldri hatt så mange muligheter som vi har i dag. All verdens utdannelser, jobber, land og byer ligger for våre føtter, men aldri har vi vært så slitne. Forskning fra ulike rapporter viser til at unge voksne har dobbelt så stor sjanse for å bli utmattet i dag, som for 20 år siden. I debatten med tematikken ‘’Ung og sliten’’ vil vi se nærmere på hvorfor så mange i alderen 15-35 opplever akkurat dette, og hva som eventuelt kan gjøres med det. For hvem har ansvaret for all vår slitenhet? Og hva skjer med de som ikke greier å håndtere den?

Med oss for å diskutere dette har vi seniorrådgiver i NAV, Torkel Dahle, spesialist i allmennmedisin Bente Mjøstad, Leder for Velferdstinget i Gjøvik, Ålesund og Trondheim Kenneth Stange og student Estela Andreetta.

Medlemsbilletter kan omgjøres til ikke-medlemsbilletter mot et mellomlegg i hoveddøren under åpningstid på konsertdagen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler