Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 18. april 2021
Tid 19.00 - 20.30
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap inkl. visningen / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Paprika (2006)

Velkommen til semesterets siste søndagsfilm!

Hvor går skillet mellom drøm og virkelighet?

Anime-klassikeren til Satoshi Kon går langt for å forvirre seeren, og i animens verden er det ingen grenser for hva man få til. Filmens heltinne, psykologen Dr. Atsuko Chiba, behandler pasientene sine ved hjelp av et nyoppfunnet verktøy, kalt DC mini, som gjør det mulig å gå inn i andres drømmer. Når en DC mini blir stjålet av såkalte drømmeterrorister baller problemene på seg. Filmen glir inn i en mer og mer surrealistisk skildring av drømmer og virkelighet, hvor vi følger Dr. Chiba og den mystiske figuren Paprika på jakt etter de skyldige.

Kon’s siste spillefilm er ikke bare visuelt slående og unik i sin sjanger, men skjuler sterk samfunnskritikk og store filosofiske spørsmål bak den absurde fasaden. Filmens skildringer av de mørke delene av menneskelig bevissthet blir gjort på en fargerik og levende måte bare anime kan få til.

Paprika tar oss inn i et uvirkelig og fortryllende drømmelandskap, og veksler mellom drøm og virkelighet til man ikke lenger klarer å skille mellom dem. Omtalt som et evig tolkningsobjekt, er dette en film som garantert får deg til å sitte igjen med mange spørsmål når rulleteksten kommer.

År: 2006
Regissør: Satoshi Kon
Spilletid: 1t 30 min
Nasjonalitet: Japan

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler