Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Klubbstyret
Klubbstyret (KLST)
Dato 16. september 2021
Tid 20.30 - 00.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

KNAUSFESTIVALEN 2021

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!


TORSDAG 16.SEPT: RICK GROVE//VON AUGUST//DRAGONGIRL

FREDAG 17.SEPT: MONSTERA//A MILLION PINEAPPLES//EGGE

LØRDAG 18.SEPT: WA!//WHITE ASCOT//OSKAR NORDBØ


RICK GROVE

Etter å ha vært gitarist i ulike band, fant Eirik til slutt ut at å skape et soloprosjekt var et uunngåelig utfall. Under navnet Rick Grove dykket han ned i verden av terapeutisk låtskriving, sprunget ut av guilty pleasures, amerikanske klisjéer, hjertesorg og dagdrømming. Han ble raskt tatt under vingen til Mikhael Paskalev, og de bestemte seg like etterpå for å spille inn et album. Debutskiva produseres av Paskalev selv, og skal gis ut på plateselskapet Braveheart, som drives av- og gir ut Jonas Alaska, Billie Van og Mikhael Paskalev.

Musikken er heldigvis også utviklet i bandrom og studio sammen med Rick’s trofaste banditter bestående de levende legendene Markus Anskau, Mikael Gundhus og Teodor Dysthe Lyngstad. De blir også å se på Knaus scene, Samfundet, Trondheim 16. september!

VON AUGUST

Ubegrenset plassert mellom elektronisk og synth-pop, er Von August en ung Oslo-basert trio med tekster som omhandler kjærlighet, ensomhet og vennskap. Med et ungdommelig, men likevel modent perspektiv på det moderne liv, kryper Von August under huden til lytterne med et
særegent bruk av metaforer og en intuitiv forståelse av uklarhetene som følger med det å være ung i det 21. århundre.

Med inspirasjon fra artister som FKA twigs, James Blake og Emilie Nicolas, går deres unike sound fra eksperimentell elektronika til umiddelbar poptendens, med brede teksturer som utfolder seg
rundt en kompleks emosjonell kjerne. Bestående av vokalistene Live Schau og Klara Lucie Østrem Ossum og produsent Simon Nenseter Nome, har trioen jobbet med materiale det siste året siden oppstarten deres i enden av 2019.

DRAGONGIRL

Komponist og produsent Nikoline Ursin Erichsen, alias dragongirl, befinner seg i skjæringspunktet mellom klubbmusikk, samtidsmusikk og scenekunst.

Dragongirl lager det hun kaller «spekulerende musikk», og henter inspirasjon fra fantasy-litteratur, horror-filmer og videospill, i tillegg til å ha et sterkt idealistisk grunnlag.

Dragongirls musikalske ekspedisjoner er en altoppslukende opplevelse, av flere beskrevet som «nesten dansbar klubbmusikk». Selv om musikken ofte blir beskrevet som mørk, er den ikke av apokalyptisk natur, men frembringer håp og lys. Med atmosfæriske toner hinter hun om en fremtid der drager og maskiner lever sammen i vakker harmoni.

MONSTERA

MONSTERA er et nytt band på den unge norske jazzscenen som på finurlig vis kombinerer dansbare rytmer, eksplosive improvisasjoner og drømmende lydlandskap. Med en spenstig besetning tar de deg med inn i en verden der det elektroniske møte det akustiske, og det abstrakte møte det forutsigbare!

A MILLION PINEAPPLES

Tromsøkvintetten A Million Pineapples spiller melodisk, catchy og energisk indiepop, og kommer som et friskt pust fra nord. Bandet er kjent for sitt livlige liveshow, fullt av fengende og lekne låter inspirert av fruktens finurlige utseende og smak.

De siste årene har de overbevist både publikum og kritikere med sine konserter, blant annet på Trænafestivalen, Trondheim Calling og Buktafestivalen - sistnevnte trillet avisa Nordlys en femmer på terningen.

Videre har bandet nå signert med Mano Music og KAOS Music, og slipper endelig sitt debutalbum med navnet Storyteller 17. september!

For å lade opp til albumet har bandet hittil sluppet singlene "Strange Faces" og «Vondelpark". Neste ut er singelen "Crowd in the Middle» med et spennende samarbeid!

EGGE

Egge er en soloartist fra Bergen som lager skranglete rock med engelskspråklige tekster. Han debuterte i 2019 med kultklassikeren Egge Stadium, som av Bergens Tidende fikk terningkast seks og følgende omtale: «Egge fremstår fullstendig original i en verden der selv den alternative rocken i større og større grad føles strømlinjeformet.»

Som følge av albumslippet ble Egge våren 2019 plukket ut til å varme opp for bergensbandet Kakkmaddafakka på deres omfattende Europaturné. Året etter gjentok de suksessen og rakk å spille i blant annet Berlin, København, Bratislava og Warzsawa før turnéen måtte avsluttes på grunn av pandemien. Egge har i tillegg til dette gjort en rekke festivaljobber og spilt to headlinerkonserter i Bergen. I 2019 solgte han ut Victoria på noen dager, og i februar 2020 fylte han Landmark med 220 solgte billetter.

I september slipper Egge sitt etterlengtede tredjealbum Destinys Child. Dette skal feires med en storslått konsert på Hulen som del av en albumturné med konserter også i Oslo, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Tidligere har Egge i stor grad opptrådt alene på scenen, men denne gangen tar han med seg sine beste musikerkompiser for å skape en forrykende liveopplevelse. Vi gleder oss til å presentere en next level Egge experience!

WA!

Wa (和) er et japansk kulturelt konsept som kan direkte oversettes til harmoni.
Konseptet dreier seg om fokus på kollektiviteten og at den skal puttes foran egne og personlige preferanser og interesser. Ordet harmoni brukes dermed om sosial samklang fremfor enkeltstående individer i et samfunn.

Dette konseptet er musikalsk
sett gjeldene for bandet og vi forsøker å flette det inn i vår holdning i samspill.
wa! er et nyoppstartet band med utspring fra jazzlinja ved NTNU. Med beina godt plantet i den norske jazzscenen, men med impulser fra moderne New York-sound byr wa! på musikk med nytenkende kreativitet i fokus. wa! er nysgjerrige på det som ikke er blitt gjort før og har et uhøytidelig og nysgjerrig forhold til musikk. Ordet Wa sin betydning er et av bandets ideal
når det kommer til å forske på ensemble-soundet.

WHITE ASCOT

White Ascot er et band som har utspring i fra jazz, neo-soul og popmusikk. Bandet har siden oppstarten rukket å spille over store deler av Norge og på flere av de største scenene vi har til lands.

Musikken er vevd tett rundt Frida Lydia Hansens særegne stemme, hvor svevende synther og nytenkende arrangementer gjør at White Ascot lett kan oppleves som et friskt pust innenfor den norske urbana musikkscene.

Bandet slapp tidligere i år sitt debutalbum "Pink Blood / False Memory", og materialet du får høre konserten blir i stor grad å bestå av musikk derfra.

OSKAR NORDBØ

Med sin ærlige sjarm, gode meloditeft og upolerte atmosfære leverer Oskar Nordbø en unik miks av Folk, Indie Pop og Country. Inspirert av helter som Bon Iver, Tallest Man On Earth og Phoebe Bridgers leveres gitarfokuserte arrangementer, pent båret av Oskars drømmende, særegne stemme. Med fengende, men ærlige, melankolske tekster og melodier kan Oskar beskrives som en unik miks av Greg Holden og Oasis.

Da Oskar i 2019 ble en del Toothfairy-familien fikk både nasjonale og internasjonale tastemakers som Gaffa, tyrkiske Nordik Simit og Indie Vibes øynene opp for det unge talentet. Etter et innholdsrikt år med gigs på bl.annet Sofar Sounds, SALT og Musikkfest Oslo, tre singelslipp og EP’en “Prelude” har Oskar ikke satt brems på kreativiteten.

Nå er han klar med debutalbumet “The Flood” den 13. November. “The Flood” leverer 12 personlige historier om reisen gjennom kjærlighetsbrudd, eksistensiell krise og tilværelsen i et moderne kloster Oskar selv flyttet inn i. Dette er det gjennomgående tema for albumet; jakten på identitet, det å finne seg selv og Gud. I en sjanger sjeldens utfordret av nytenkende talenter, viser Oskar at indie folk ikke kun har én lyd. Med klassisk folk som “Amigo” og “Please Leave Me”, sommerlige “Norwegian Summer”, samt atmosfæriske og instrumentalfokuserte “The Flood II” og “The Flood III” leverer albumet en variert tolkning av indie-folk, som pent bæres av Oskars fengslende vokal. “The Flood” kan beskrives som en reise gjennom følelsene som best oppleves i sin helhet.

Info om billetter nedenfor gjelder ikke, Knausfestivalen er gratis og åpen for alle.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler