Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Bioteknologirådet og NTNU
Dato 17. februar 2022
Tid 16.30 - 18.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Bioteknologidagen 2022 Trondheim

Industriell bioteknologi forventes å være en viktig driver for bærekraftig bioøkonomi i verden. Med syntetisk biologi tas produksjonen et «steg videre», og man bygger helt eller delvis kunstige biologiske systemer med nye egenskaper. På Bioteknologidagen i Trondheim skal vi snakke om: Hva er industriell bioteknologi og syntetisk biologi? Hva er mulighetene, men også truslene?

Industriell bioteknologi forventes å være en viktig driver for bærekraftig bioøkonomi i verden. Moderne bioteknologiske metoder, enzymer og mikroorganismer brukes i dag til å produsere en rekke dagligdagse varer som medisiner, mat, tekstiler, energi og materialer. Vi kan også ta i bruk skogrester, biomasse fra alger eller avfall fra hav- og landbruk. Med syntetisk biologi tas produksjonen et «steg videre», og man bygger helt eller delvis kunstige biologiske systemer med nye egenskaper. Ved å genetisk designe bakterier, gjærceller eller alger, kan vi få nye produksjonsmuligheter for blant annet biodrivstoff, kjemikalier og andre mer miljøvennlige, nedbrytbare produkter. Men teknologien kan også brukes til å lage biologiske våpen.

På Bioteknologidagen i Trondheim skal vi snakke om: Hva er industriell bioteknologi og syntetisk biologi? Hva er mulighetene, men også truslene?

Møtet er åpent og gratis for alle. Møtet strømmes.

Fullt program og påmelding her: https://www.bioteknologiradet.no/arrangement/bioteknologidagen-2022-trondheim-industriell-bioteknologi-og-syntetisk-biologi/

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler