Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 9. mars 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Onsdagsdebatt: Er norge et patriarkat?

Patriarkatet har lenge blitt brukt som selve overskriften for det feminister over hele verden peker på som sexistiske samfunnstrukturer.

Mange mener at det i Norge i 2021 er useriøst å snakke om et patriarkat, og peker på Norge som et av verdens mest likestilte land med tilnærmet lik kjønnsfordeling regjering. Andre mener et norsk patriarkat er åpenbart, og peker på me too avsløringene, lønnsforskjeller mellom kjønnene og statistikk for partnervold.

I denne debatten ønsker vi å tilnærme oss begrepet patriarkat, og debattere begrepets relevans i beskrivelsen av dagens norge.

Innledere:

Ole Bredesen Nordfjell, som er sosiolog og har jobbet i Reform siden 2007. Han spesialiserte seg på menn og maskulinitet som en reaksjon på kjønnsforskningens ensidige fokus på kvinner.

Sylvi Dybvik
Hun er en feministisk aktivist. Hun sitter i landsstyret i Kvinnegruppa Ottar og er leder i Kvinnegruppa Ottar Trondheim.
Likelønn, reproduktive rettigheter og kampen mot seksualisert undertrykking er blant de feministiske sakene hun brenner for.

Sonia Ahmadi
Hun er en norsk-afghansk gründer, samfunnsdebattant, foredragsholder og menneskerettighetsaktivist som tar til orde for rettighetene til flyktninger i Norge og afghanske kvinners rettigheter. Hun er leder og grunnlegger for Norsk-Afghanske Kvinner for Endring.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler