Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Samfundets Debattkomité
Samfundets Debattkomité (SDK)
Dato 30. mars 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Onsdagsdebatt: Universell Utforming

Universell utforming, er tanken om at man kan skape hovedløsninger som passer for alle. Dette prinsippet benyttes når produkter og tjenester utvikles, men mange kjenner det kanskje best fra infrastruktur og byggebransje.

Forrige regjering kom med en handlingsplan der de omtaler universell utforming som garantisten for et rettferdig og bærekraftig Norge. Men hvordan klarer man å tilpasse det offentlige rom på en måte der flest mulig kan delta, uavhengig av funksjonsnivå? Funksjonsmangfoldet er stort, men er den politiske og innovative viljen til å inkludere alle sterk nok? Og finnes det i det hele tatt universelle løsninger, eller resulterer tilnærmingen opp som et kostbart kompromiss der en rekke behov fortsatt står udekket? Hvilket alternativ har vi i så fall da?

Med oss for å debattere dette har vi så langt Inger Marie Lid (professor ved fakultet for Helsevitenskap ved VID universitet), Jonny Nersveen ved Norsk forskningslaboratorium for universell utforming (NTNU), Trond Heggem som er landskapsarkitekt i Norconsult og Mia Larsen Sveberg (Norsk Handikapforbund Trøndelag).

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler