Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Klubbstyret
Klubbstyret (KLST)
Dato 22. april 2022
Tid 21.59 - 01.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

KNAUSFESTIVALEN 2022

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!


TORSDAG 22.APRIL: Sloss// Atari //

FREDAG 23.APRIL: KØBER// Bulmboy$// Bluecatsandgardens

LØRDAG 24.APRIL: Helven//Greatfruit // Isabelle Eberdean


The Eternal Page er avlyst.

Konserten med The Eternal Page utgår.

Sloss

Det er vi som er Sloss.

Atari

Atari er bandet alle snakker om. En eksplosjon av et band som får hodet til å gynge og kroppen til å riste av kicket! På tross av sin nylige debut har de allerede etablert seg på livescener omkring i landet og fortsetter fyrverkeriet.

Atari leverer en spennende pakke med grensesprengende sjangerblandinger, samtidig er musikken lett tilgjengelig og ikke minst dansbar. Du får servert deilig neo-soul blandet med et pønkete uttrykk, krydret med delikate jazz og pop-elementer. Musikken kan minne om band som Rohey, Hiatus Kaiyote, Moonchild, D’angelo og Erykah Badu.
Dette fenomenale bandet vil du ikke gå glipp av!

KØBER

KØBER er 26 år gamle Johan Julius Køber fra Nesodden. Han begynte tidlig å produsere beats han kunne rappe over, og en av de tidligste inspirasjonskildene var Cypress Hill som kom etter at han stjal farens “Black Sunday”-skive. Nå lager KØBER musikk med inspirasjon av jazz, funk, progrock, alternativ hiphop som Madlib og MF DOOM, samt tolkninger av 90-talls boom bap. Musikken til KØBER er samplebasert, hvor han ønsker å gjøre mye ut av lite. Tekstene er ofte kontrasterende, nedpå eller høyt oppe, politiske eller hverdagsfilosofiske. KØBER er en helt vanlig fyr og samtidig så mye mer.

Bulmboy$

Den trønderske musikk-trioen Bulmboy$ har tatt Trøndelag med storm (!) og har ambisjoner om å strekke seg videre utover i landet, nå aktuelle med deres nyeste skive "Fra soverommet til scenen".
Med gjestevers fra flere trondheims baserte artister, lyder skiva fantastisk på annlegget og desto bedre fra scenen.

Musikken til Bulmboy$ gir deg et innblikk i livene dems, samt en forståelse på hva moderne ungdom i trøndelag er og hva de ønsker å formidle. Sonisk sett tar de deg med på en reise gjennom alt fra hard og lyrisk "trap" til følsom og relaterbar pop.

Bluecatsandgardens

I ung alder vart Beatrice introdusert til store namn innanfor jazz og hiphop. Tungt inspirert av blant anna Robert Glasper,
Hiatus Kaiyote, Erykah Badu og Joao Gilberto byrja ho å skrive sine eigne låtar.
Med sin varme stemmeklang og elegante tekstar sjokkerar Beatrice stadig vekk publikum, som anar fred og ingen fare. Saman med bandet, beståande av Mikal Høstaker (keys), Antonina Zerbst (kor), og dei to levande legendene Olve Nordheim (bass) og Olaf Gloppen
(trommer), har dei laga musikk av ein viss indiekvalitet, fullstappa med feite akkordar og skeive taktartar.
Om du har lyst å oppleve musikk som får deg til å føla deg fresh og sexy, søkjer etter frysningar nedover ryggen, kom innom og opplev musikk av ypparste kvalitet!

Helven

Etter flere suksess konserter i Oslo, spiller indie-bandet Helven ny konsert på Studentersamfundet i Trondheim 23.april!
21 år gamle Helven har allerede rukket å etablere seg som en ung og uforutsigbar artist hos mange. Helven lager musikk i grenselandet mellom «hell» og «heaven» – mellom lyst og mørkt. Det er HiFi-lofi, fanget på et Super 8-kamera vist gjennom en iPhone. Hennes live-opptredener med bandet sitt er sterkt preget av utforskningen av forskjellige uttrykksmåter gjennom en seriøs lek med forskjellige sjangere. Musikken er referansetung og låtene varierte: Fra tåkete Lana-vibes og alternativ R&B, til UK garage og fengende indie-pop. Likevel – alt sammen helhetlig ivaretatt av en artist som allerede med sin debut-EP fremstår selvsikker og voksen.

Helven skildrer sin generasjon og tar livet som 22-åring i 2022 på kornet med både musikk og tekster. Hun er nå basert i Oslo og musikken bærer definitivt et urbant preg.
Med skyhøye ambisjoner, en aura av levd liv – tross sin unge alder, og en tydelig visuell identitet, er Helven klar for å ta noen sjumilssteg opp og frem. Debut EPen “volume 1” er spilt inn i Luft Recordings med Andrew Murray Baardsen (Sassy 009, Pen Gutt) og gitt ut på Jansen-etiketten 9AM Records.

Greatfruit

Greatfruit er et kaleidoskop av sent 70- og tidlig 80-talls nostalgi,
transportert gjennom en psykedelisk linse. De psykedeliske
poputforskerne ble booket til OverOslo og slapp sin første singel
"Arcade Love" i 2019.

Siden har de holdt en stødig kurs inn i ukjent sonisk terreng. Den
Interstellare kvartetten jobber for øyeblikket med å ferdigstille deres
kommende debutalbum som i skrivende stund blir spilt inn og produsert
i det mørke dypet av Oslos vestkant. Deres to siste singler, “Interstellar
Groove” (april 2021) og “Arp_lord” (mai 2021) ble anbefalt av Urørt, og
førte til booking på Sørveiv og signering med Jansen plateproduksjon.
Nå står bandet klar med nye utgivelser i 2022.

Isabelle Eberdean

Isabelle Eberdean lager utsøkt utformet R&B-pop. Ved å blande retro-soul teksturer og dryss av jazz med moderne pop-produksjoner, skaper hun et sublimt, sjangerbestridende lydbilde, skreddersydd for 2020-tallet. Hun vokste opp omgitt av klassisk jazz og soulmusikk, og i sin egen musikk tar Isabelle Eberdean tidløse elementer fra artister som Aretha Franklin og Roberta Flack og kombinerer dem med de glatte, moderne blomstringene av artister som Snoh Aalegra og H.E.R.

I samarbeid med produsent Marius Elfstedt (Selmer, Mall Girl, Henrik Felipe) slapp Isabelle Eberdean debutsingelen «Focus on You» i februar 2021, samt hennes første EP Internal Monologue sommeren 2021. EPen er en eklektisk hyllest til den musikalske floraen hun er inspirert av, og er både dansbar, avslappet og intim på en gang. Den krysser uanstrengt gjennom pop, disco og jazz og er kanskje best beskrevet etter hennes egne ord som “en vibe”. Med hennes ærlige, personlige tekster skildrer Isabelle Eberdean de komplekse temaene som omhandler den første kjærligheten og hverdagsdilemmaene i det moderne liv.

For tiden jobber hun i studio med ny musikk der hun har latt seg inspirere av sjangerne disco og RnB. I 2021 spilte hun på festivaler som By:Larm og KlubbPstereo der hun fikk rosende kritikk fra p3 i artikkelen «Disse live-artistene har vi troen på».

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler