Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT 2023 og Styret
Dato 22. oktober 2022
Tid 18.00 - 20.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Samfundsmøte: Fake news

Hva er fakta, hva er løgn og hva er bare en mening? Sammen med ISFiT-23: Polarization settes falske nyheter på dagsordenen.

Propaganda er ikke et nytt fenomen, men nå lever vi en helt unik tidsalder. Nærmest all verdens informasjon (og desinformasjon) er bare noen tastetrykk unna. Hvordan vet vi hvilken informasjon vi kan stole på i informasjonsalderen? Sammen med ISFiT23: Polarization (Den internasjonale Studentfestivalen i Trondheim) vil vi sette «Fake News» på dagsorden.

Hvordan kan vi finne sammen i en verden der avstanden mellom oss øker og vi ikke kan bli enige om hva som er fakta, hva som er løgn og hva som er meninger? Hvordan skal mennesker med tilgang på kun én nyhetskilde kunne avgjøre hva som er sant og ikke?

Enten det er snakk om russisk propaganda, valget i Brasil eller vaksineskepsis; Det er tydelig at falske nyheter påvirker samfunnsutviklingen, derfor må vi snakke om det.

Med oss på møtet har vi fått:
Torkjell Leira, Leira er samfunnsgeograf, en av Norges ledende Brasil-eksperter og forfatter av boken Kunsten å drepe et demokrati: Historien om Bolsonaros Basil. Leira står også bak nettstedet “Brasilleira.no”.

Snorre Valen, Valen er redaktør av Trønderdebatt og ble på starten av året valgt til å være leder av Kringkastningsrådet. Valen er også tidligere stortingsrepresentant og nestleder for SV.


Møtet streames på Samfundets YouTube-kanal. Møtet blir også lastet opp i sin helhet på YouTube-kanalen i etterkant.

Sakspapirer finner du: https://samfundet.no/saksdokumenter#styret

For bordreservasjoner, send mail til styret-bordreservasjon@samfundet.no

Presse? Kontakt styret-presse@samfundet.no

Vi minner også om den pågående kronerullingen på https://www.samfundet.no/informasjon/kronerulling

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler