Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 14. september 2014
Tid 19.00 - 21.00
Billett
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Barton Fink

Skrivesperre, lokale hetebølger og en skikkelig jovial forsikringsselger i 40-tallets Hollywood.

La det bare være sagt med én gang: Dette er en rar film. Det kommer kanskje ikke som noe sjokk med tanke på hvem som står bak, men det er likevel på sin plass med en advarsel. John Torturro spiller Barton Fink, en suksessfull manusforfatter i Hollywoods gullalder. Problemet er bare at han sliter med skrivesperre, noe som får ham til å ta inn på et hotell slik at han kun kan konsentrere seg om skrivingen. I naborommet bor en jovial, men innpåsliten forsikringsselger, spilt av John Goodman. Det oppstår et slags bånd dem imellom, og mer trenger vi ikke si her.

Dersom du er en fan av Coen-brødrene, og da spesielt deres mer lavmælte og smått surrealistiske verker, er dette den perfekte filmen for deg. Filmen oser av sjarm og manuset er et av de skarpeste de har skrevet, kanskje kun slått av The Man Who Wasn't There. Sleng på det som sannsynligvis er Goodmans og Torturros beste rolleprestasjoner og et hav av klassiske Coen-bifigurer, samt en avslutning du ikke helt vet hva du skal tenke om, og du har alt du trenger for en råkul filmkveld i Storsalen.

Produksjonsår: 1991

Regissør: Joel Coen & Ethan Coen

Priser: 40/40 (Forutsetter filmklubbmedlemskap 60 kr)

Merk! Filmklubbmedlemskap er ikke det samme som Samfundetmedlemskap.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler