Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 14. februar
Tid 18.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

ISFiT: Environmental Injustice // Storsalen

Vi arrangerer en panelsamtale om miljøurettferdighet!

Svarte/afrikanske klimaaktivister ser vi knapt i media, til tross for at det faktisk er det globale sør som har opplevd de største konsekvensene av klimaendringene. Årsaken er ikke at afrikanere ikke uttaler seg om problemet, men det handler snarere om hvem som skriver og styrer fortellingen.

Det er ingen tvil om, mener vi, at (ny)kolonialisme/rasisme er en av kjerneårsakene til problemer omhandlende klima. I tillegg får noen grupper menneskerettighetene sine krenket av hensyn til miljøet. Ta for eksempel situasjonen i Kongo hvor menneskerettighetene brytes i jakten på mineraler som vi bruker til å produsere batterier til elbiler. Vi ønsker å diskutere konsekvensene dette har i Kongo og mer generelt om miljøurettferdighet på det afrikanske kontinentet. Videre ønsker vi å diskutere hvordan diskriminering spiller en rolle i klimakrisen og kaste lys over at menneskerettigheter og klimaaktivisme henger tett sammen. Vi vil utforske ulike sider ved temaet, som for eksempel de juridiske aspektene. Målet vårt er å få kunnskap om klima aktivisme fra et annet perspektiv enn det som vanligvis presenteres i vestlig media.

This event will be exclusively held in english.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler