Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 14. september 2023
Tid 21.00 - 00.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Bråkefestival // Knaus

En kveld dedikert til tung rock, doom metal, hardcore punk og jordskjelvrock. Velkommen til b(rocke)festival!

Program

Tid Torsdag 14. september
21:00 Hekkan Tekla
22:00 Forcefed Horsehead
23:00 Shiner

Hekkan Tekla

Kjent for sin smittende enegi og fengslende sceneopptreden har Hekkan Tekla vist at de er nokså uforglemmelige. Med en blanding av elektro preget elementer, tunge gitarer, kraftfulle vokaler, og eksplosive instrumentaler har bandet vist at de styrer showet sånn som de vil!

Ledet av Jonah Tysse (låtskriver, gitar og vokal), har Hekkan Tekla gjort seg bemerket siden de ble dannet i 2021 under pandemien, hvor de slapp første låten sin “One Less Mouth To Feed”. Vi har og William Jacobsen (gitar), Erlend Kyllingstad (trommer), og Lorenzo Lo Bartolo (bass) som er og med i kryttet.

Hekkan Tekla lover å gi en minneverdig opptreden, der de vil vise frem sin signatursound og fremføre et spennende sett med overraskelser. Fra groovy disco beats til heavy gitar preget sanger har man alltid noe å se fram til. Hekkan Tekla er ikke kun en vanlig forestilling, men en mulighet til å fordype seg i en fortryllende atmosfære fyllt av rå talent, lidenskap og et ubøyelig engasjement for å levere en ekstraordinær musikkopplevelse. Hekkan Tekla ser og frem til utslippingen av EPen sin, noe som kommer ut senere i år!

Forcefed Horsehead

Forcefed Horsehead fra Oslo, er lyden av apokalypsen.
Under beskrivelsen "Norsk grindpunk" befinner de seg i krysningspunktet mellom death metal, punk, hardcore, black metal, postrock, prog, galskap og generelt hysteri. Ingen kompromisser, ingen regler!
Forcefed Horsehead ga ut sin første EP "Forcefed Horsehead" i 2011 på fremtidens medium, kassett, og ble kort tid etter fulgt opp av utgivelsene "Deux" og "Hunting Witches". Under Corona-pandemien spilte Forcefed Horsehead inn deres splitter nye og etterlengtede LP "Monoceros", som så dagens lys 24.mars 2023. Albumet har høstet svært gode kritikker både blant anmeldere og publikum. Blant annet trillet Disharmoni.no en 6`er på terningen. Albumet fikk også 8/10 i Metal Hammer UK og i Rock Hard italy i tillegg til 9,5 hos Metal Purgatory Media. Thisnoiseisours.com hadde dette å si om albumet: "Maybe we’ve been looking towards the wrong bands until now. Forcefed Horsehead, as well as being brilliantly named, have something special. Monoceros could well be album of the year. Fantastic!"
For de av oss med et halvt øye på norsk undergrunn og en lurende fetish for rapt repeterende skarptromme så er Forcefed Horsehead et veletablert navn. Kvintetten har herjet scener i Oslo og Norge for øvrig i en liten bandsalder nå. Stadig hissig, kjapp i vendingene og særdeles veldreid har denne gjengen hakket seg sin helt egne plass i den norske musikkscenen.

Shiner

Shiner er det nyeste tilskuddet til Norges eksperimentelle scene, og har fått høy verdi på ryktebørsen etter sin debut på Oslos undergrunnsscene tidligere i 2023. Bestående av medlemmer fra band som Pom Poko, Combos og H4cker, spiller de elektronisk punk-hiphop-med ekstremt energinivå og idiotiske musikalske ambisjoner.
18. august kom deres debutsingle ‘Shiner’ på deres eget label ‘Dagen er ødelagt’. Sjekk den ut!

Doors 20:30

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler