Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 9. november 2023
Tid 21.00 - 22.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Sliteneliten // Knaus

Sliteneliten kommer til Samfundet torsdag 9. november!

Etter å ha spilt en drøss sagnomsuste konserter og gitt ut to plater smekkfulle av velvalgte, hardtslående og avslørende ord om verden anno 2020-tallet er Sliteneliten i ferd med å bli et band som flere og flere får øynene opp for. Pyntet med tverrfløyte, fele, akustiske og elektriske gitarer, bass, trommer og innslag av piano, hardingfele, saksofon og langeleik tar bandet for seg av alle sjangrene, og smeller like godt opp en powerballade som en punkelåt eller en rølpete vals eller halling. På toppen av den instrumentelle maksimalismen finner man en gullstrupe med verdens vakreste dialekt, nemlig Vossamålet!

Der mange kanskje tenker at band med politiske tekster er surmaga og lite rause, er Slitenelitens låter fylt til randen av godt humør, glimt i øyet, varme og humor, uten at det går på bekostning av budskapet. Bandet er først og fremst en gjeng med venner og aktivister som koser seg med å reise rundt og spille konserter og lage musikk om ting som de bryr seg om. De savna et band som ville noe, og i punkens (og egentlig visesangens!) ånd laga de selv det bandet de savna. Av inspirasjonskilder kan Amtmandens Døtre, Vømmøl Spellemannslag, The Raincoats og Kjøtt nevnes, men vær du sikker: Sliteneliten henger ikke igjen i fortida. Dette er lyden av unge voksne anno 2023 som har blitt servert en ødelagt verden sammen med en beskjed om at ingenting kan noensinne forandre seg. Dette nekter Sliteneliten å akseptere. Med seg i sekken til Trondheim har de brennende, bulende hjerter og en visshet om at en annen verden er mulig.

Sliteneliten består av Synneva Gjelland, Ylva Gulpinar, Inga Haugdahl Solberg, Maria Refsland, Silje Strøm og Thea Marie Kvam. Bandet ga 8. mars 2023 ut sin andre plate “Me kan’kje sei nei te da som e bedre” på det venstreorienterte Plateselskapet No. 13.


Dørene åpner kl. 20.45

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler