Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 11. januar
Tid 20.59 - 23.59
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Knausfestivalen 2024 // Torsdag

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!


TORSDAG 11. JANUAR: Låssasom // Nonne // Trist Pike


Låssasom

Låssasom er et Oslo-basert band, som byr på svenske poplåter med en litt odd besetning. Med vibrafon, pedalsteel og fiolin, men også bass og trommer og vokal altså, prøver de å få til noe som kan minne om Veronica Maggios catchy melodier, Dina Ögons tøffe groove, og Håkan Hellströms oppfinnsomhet. De kan lett la seg kjenne igjen på deres sjarm, lettbeinthet, og Johan-trommefills.

Nonne

Født ut av et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig. nonne er en duo som spiller en crossover mellom psykedelisk rock og elektronisk musikk. Duoen fra Tromsø møttes tidlig i tenårene og dannet fort et nært vennskap som rytmeseksjon i flere lokale band. I 2022 slapp de deres debut-EP «Frem Og Tilbake», spilte utsolgte konserter i hjembyen og dro på Norgesturne med Heave Blood and Die. Så langt i 2023 har de gitt ut deres debutalbum «Omf!», fremført et nytt soundtrack for stumfilmen «The Cabinet of Dr. Caligari» og spilt en rekke konserter rundt om i landet, bl.a Bukta, Øya og By:larm.
Gjennom å kombinere suggerende riff og hypnotiske melodier med dansbare rytmer, samler duoen tilhengere av både rock og elektronisk musikk.

Foto: Brage Pedersen

Trist Pike

Trist Pike er en gruppe fra Trondheimsveien i Oslo som spiller synthesizer og roper.
De albumdebuterte hos Fysisk Format i 2021 med “Den problematiske drømmmen/Patetisk og patologisk” og fulgte i 2022 opp med gruppens tyngste plate hittil, “Kjærlighet uten frykt”.
Trist Pike lager musikk og skriver tekster om drømmer og frykt, å leve i byen og det stadig minskende håpet om at en eller annen type genuin mellommenneskelig interaksjon kan finne sted i verden.
Trist Pike har spilt for en stadig mer forvirret publikumsmasse på f.eks. Ekko, by:Larm, klubb-Øya, vanlige Øya, Vill Vill Vest, NRK P3, Hærverk, The Villa, Jaeger, hundre andre steder, “you name it”.

Foto: foto.samfundet.no


Dørene åpner 20:45

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler