Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 11. januar
Tid 20.59 - 00.59
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

KNAUSFESTIVALEN 2024

Det er endelig duket for nok en Knausfestival! Tre helaftener fylt med spennende, ny musikk i et spekter av sjangere! Tre artister hver kveld, på husets herligste scene Knaus!

TORSDAG 11. JANUAR: Låssasom // Nonne // Trist Pike

FREDAG 12. JANUAR: Oh Yeah Tiger // JNS // Posner

LØRDAG 13. JANUAR: Mudslide // Ea Othilde // GKR


Torsdag

Låssasom

Låssasom er et Oslo-basert band, som byr på svenske poplåter med en litt odd besetning. Med vibrafon, pedalsteel og fiolin, men også bass og trommer og vokal altså, prøver de å få til noe som kan minne om Veronica Maggios catchy melodier, Dina Ögons tøffe groove, og Håkan Hellströms oppfinnsomhet. De kan lett la seg kjenne igjen på deres sjarm, lettbeinthet, og Johan-trommefills.

Nonne

Født ut av et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig. nonne er en duo som spiller en crossover mellom psykedelisk rock og elektronisk musikk. Duoen fra Tromsø møttes tidlig i tenårene og dannet fort et nært vennskap som rytmeseksjon i flere lokale band. I 2022 slapp de deres debut-EP «Frem Og Tilbake», spilte utsolgte konserter i hjembyen og dro på Norgesturne med Heave Blood and Die. Så langt i 2023 har de gitt ut deres debutalbum «Omf!», fremført et nytt soundtrack for stumfilmen «The Cabinet of Dr. Caligari» og spilt en rekke konserter rundt om i landet, bl.a Bukta, Øya og By:larm.
Gjennom å kombinere suggerende riff og hypnotiske melodier med dansbare rytmer, samler duoen tilhengere av både rock og elektronisk musikk.

Trist Pike

Trist Pike er en gruppe fra Trondheimsveien i Oslo som spiller synthesizer og roper. De albumdebuterte hos Fysisk Format i 2021 med “Den problematiske drømmmen/Patetisk og patologisk” og fulgte i 2022 opp med gruppens tyngste plate hittil, “Kjærlighet uten frykt”.
Trist Pike lager musikk og skriver tekster om drømmer og frykt, å leve i byen og det stadig minskende håpet om at en eller annen type genuin mellommenneskelig interaksjon kan finne sted i verden.
Trist Pike har spilt for en stadig mer forvirret publikumsmasse på f.eks. Ekko, by:Larm, klubb-Øya, vanlige Øya, Vill Vill Vest, NRK P3, Hærverk, The Villa, Jaeger, hundre andre steder, “you name it”.

Fredag

Oh Yeah Tiger

Det eksperimentelle rockebandet OH YEAH TIGER har spilt sammen siden 2015 og har med utgivelser som den ambisiøse bygdethrilleren 2150 OYTV etablert et særegent og ekspressivt sound. Bandet har mye live-erfaring fra scener i inn og utland, og gjør energiske konserter med sterke visuelle virkemidler. Debutalbumet «Good Solid Business Enterprise» er et trist, intenst og storslått rockealbum det knyttes store forventninger til. Fra stygt og støyete til fint og fengende, musikk på liv og død -- Good Solid Business Enterprise.

JNS

Thomas Jones, bedre kjent som JNS, er allerede en velkjent figur i Norges Hip-hop- og R&B-Miljø. Med både spellemannspriser på sine produksjoner, P3 Gull nominasjon og utallige radiolistinger på P1 og P3 har han gjort seg opp et navn som en av landets mest anerkjente og respekterte produsenter og låtskrivere. Til tross for sin svært etterspurte rolle som produsent og låtskriver, har JNS fortsatt funnet tid til sine egne prosjekter, og levert solide album og singler som har ført til en buket av radiolistinger og gjort han til en favoritt hos ledende tastemakers som 730, rubato, P3, Yltv og Tidal. Da han slapp albumeserien «Pandemisommer» og “Pandemivinter” under lockdown, ble de møtt med stor begeistring blant publikum, og høstet svært god kritikk fra anmelderne hos blant annet P3 og Disharmoni. JNS gleder seg til å vise at han ikke bare er en studioartist, men en live artist folk må få opp øynene for i 2024.

Posner

Posner har gjort seg bemerket rundt i landet for sin produksjon av ambient jungle og DJ-sets som utforsker underrepresenterte sjangre og stiler i den norske klubbscenen. Han er resident DJ på Blå i Oslo, står bak klubbkonseptet pace///x_x og slapp i fjor høst EPen ‘Drum Music’ med låter som bl.a. Nesttun Sentrum og good4me. Han hadde sin livedebut på by:Larm i høst, og gjør seg nå klar for sin livedebut i Trondheim med eget materiale.

Lørdag

Mudslide

13 januar kommer koseguttene i Mudslide til Trondheim for å jevne Samfunnet med grunnen. Med sin drivende, dansbare og blodhissige stonerrock fortsetter guttene norgesturnéen i Trondheim med et brak. Mudslide er kjent for et svett og energisk liveshow, som har gitt dem rykte som et av de mest spennende bandene fra Stavanger om dagen, og med seg i sekken har de med seg et rykende fersk debut-albumet. Dette blir en feiring av både første album og Norgesturnè, så ta på deg stikkvesten og bli med på festen.

Ea Othilde

Ea Othilde er en 19 år gammel låtskriver fra Oslo som lager indierock inspirert av musikalske helter som PJ Harvey, Thom Yorke og Elliott Smith. Da hun slapp debut-EPen ‘How I’d Like it To Fade’ (Koke Plate 2022) ble hun bl.a kåret til Månedens Urørt av P3 og booket til Øyafestivalen samme år. Etter Trondheim Calling 2023 ble hun plukket ut til By:Larm hvor hun spilte som en av Juryens Utvalgte og ble nominert til Årets Stjerneskudd.

I oktober 2023 slapp Ea Othilde sin andre EP ‘Mary, Aren’t You Tired?’ til lovord fra blant annet NRK, Klassekampen og Aftenposten, og hun feirer nå med et knippe eksklusive slippkonserter på Knausfestivalen i Trondheim 13.01, Landmark i Bergen 25.01 og Parkteatret i Oslo 29.02.

GKR

GKR er en islandsk kunstner som flyttet til Bergen i 2021. Han ble først kjent for sin "mini-hit" "MORGUNMATUR" tilbake i 2015 og dukket opp i ulike medier rundt om i verden, inkludert en dokumentar fra i-D Magazine, en førsteside-artikkel i Vice/Noisey, og støtte fra Diplo's "Mad Decent"-plateetikett, og ble en av de som satte islandsk hip-hop på kartet.

Etter noen år i rampelyset innså GKR at han måtte sette bremsene på og fokusere på sitt personlige liv. Han slet med inspirasjon og ambisjon, og nådde sitt bunnpunkt. Ideen om å gå tilbake til å ha rampelyset rettet mot seg, ble mindre og mindre realistisk, før han i 2021 ble kontaktet av hele Norges Kjartan Lauritzen. Sammen med andre norske artister som Gabifuego, Fabio, Niilas, Ingo, Fakethias, Boy Pablo, oppmuntret han GKR til å flytte til Bergen og til slutt og overvinne sin unnvikelse av rampelyset.

Fast bestemt på å inspirere og strebe etter storhet igjen, gjør GKR det nå i Norge. Siden han flyttet til Bergen, har GKR signert med Made Management (Auroras og Sigrids management) og oss i FKP Scorpio. Han har solgt ut solokonserter, opptrådt på festivaler og er en del av supergruppen Balestrand Badeklubb.

GKR jobber nå med å avslutte sitt første prosjekt siden 2018, og det er hans mest ambisiøse arbeid til dags dato. Prosjektet inneholder produksjoner bla. fra norske Grammy-prisvinneren Jerry Folk, Hanz, Bearson, og av GKR selv. Den første singelen fra prosjektet ble utgitt 8. september og fikk 5 stjerner i BT.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler