Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Knaus
Arrangør Lørdagskomitéen
Lørdagskomitéen (LK)
Dato 20. januar
Tid 23.59 - 01.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år (student), 20 år (ikke-student)

Ida Stein // Knaus 23.59

Ida Stein har lenge vært i den kollektive bevisstheten til musikk- Norge.

Sandefjordsartisten har skrevet siden barndommen og gav ut sin første singel i 2013. Ti år senere slipper hun debutalbumet med låter hun har jobbet med over flere år.

Hun har spilt på klubb- og festivalscener i Norge og Tyskland og gitt ut en rekke radiolistede låter i inn- og utland. Høsten 2023 slippes albumet «Bring It On». Hun gleder seg til å vise frem debutalbumet på flere scener i Tyskland og Norge vinteren 2023-2024.

Musikken drar deg raskt inn i hennes følelsesladde univers. Flere av de nye låtene oppleves eksperimentelle og utforskende, samtidig som hun serverer helstøpte, synthdrevne elektropop-låter. Idas synther går fra å svømme i klang i det sfæriske lydbilde til det mer basstunge og suggererende. Det strekker seg fra nært og drømmende til dansbart og rytmebasert. Trommemaskiner og beats løftes og lekes med fra akustisk trommesett og perkusjon ved Tore Flatjord og bass med Roar Skjelbred. Vinteren 23/24 blir også gjesteartist Live Sollid Schulerud og saksofonist Øystein Trollsås å høre på flere av konsertene.

Med sin improvisatoriske og unike vokal har hun blitt sammenlignet med artister som Kate Bush og Björk. “Vocally as stunning as the legendary Björk” skriver det amerikanske musikkmagasinet Grungecake. Hun har tidligere spilt i både Urørtfinalen, på By:Larm, Slottsfjellfestivalen og varmet opp for artister som Seinabo Sey og Veronica Maggio. De seneste årene har hun også entret klubb-Norge som DJ og produsent.

16 juni kom singelen «Come A Little Closer» som er én av elektronika-låtene på det kommende albumet. Den havnet umiddelbart på spillelisten New Music Friday Norway og Ukens Nyheter hos NPS. Singelen har Ida komponert, spilt inn og mikset selv. Den er mastret av Morgan Nikolaysen. Flere slipp kommer de neste månedene.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler