Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Biblioteket
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 1. oktober 2014
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

BOKSTAVELIG TALT: LITTERÆR DISKUSJON

Dragvolls ypperste litteraturvitere åpner sin kollokviegruppe for hvermann og diskuterer høstens bøker i Bokstavelig talt: Litterær diskusjon i Biblioteket på Studentersamfundet.

I semesterets andre paneldebatt diskuterer vi John Williams roman Stoner. Romanen er
fra 1965, men har blitt en uventet bestselger i Europa etter at den kom ut på nytt i 2003. Den ble kåret til «The must-read novel of 2013» av The Guardian, og foreligger nå i norsk oversettelse. Romanen følger det lite eksepsjonelle livsløpet til William Stoner, en middelmådig amerikansk akademiker, gjennom forelskelser, et feilet ekteskap og karrieremessige skuffelser. Spørsmålene som omgir publikasjonshistorien til Stoner er kanskje like interessante som fortellingen i seg selv: Hva gjør Stoner til en middels god roman i 1965 og en bestselger i 2014? Og hvorfor er populariteten et europeisk og ikke et amerikansk fenomen? Betyr det at Stoner kan si oss noe om hva slags fortellinger dagens lesere er ute etter, og hva det er ved dem som appellerer til oss?

Panelet tar debatten om Stoner i Biblioteket på Samfundet onsdag 1. oktober klokken 19.00.

foto: foto.samfundet.no

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler