Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 5. oktober 2014
Tid 19.00 - 21.00
Billett
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Les Quatre Cents Coups

Truffaut er Gud, og her har du beviset.

Drit i alt du (kanskje) har hørt om hvor revolusjonerende filmen var og hvordan den var med på å definere en ny måte å lage film på i vesten. Ja, alt dette er viktig, men filmen er så mye mer enn en filmteoretikers våte drøm. Kom heller til Storsalen i kveld for å se et sterkt og personlig drama som aldri faller for fristelsen det er å gi absolutte svar på spørsmålene som stilles eller som ødelegger for seg selv ved å åpenlyst manipulere seeren.

Antoine Doinel, den unge gutten vi følger i filmen, spilles mesterlig av Jean-Pierre Léaud trass i hans unge alder og begrensede erfaring. Hans historie er en av de store tragediene i filmhistorien, i hvordan han systematisk blir sviktet av alle autoritetspersonene i hans liv. Truffaut skildrer dette med ømhet på en nesten dokumentarisk måte slik at du får følelsen av å bli kjent med et menneske, ikke bare en figur i en film. Kom og stift et bekjentskap med en humanistisk filmtriumf og en av filmhistoriens mest plagierte sluttscener du også!

Produksjonsår: 1959

Regissør: François Truffaut

Pris: 40/40 ( forutsetter filmklubbmedlemskap 60kr)

Merk! Filmklubbmedlemskap er ikke det samme som Samfundetmedlemskap

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler