Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 15. november 2015
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Citizen Kane (1941)

Verdens beste film. Er du enig? Vi får besøk av professor ved institutt for kunst- og medievitenskap, Bjørn Sørenssen, som vil snakke om filmen, samt regissøren Orson Welles.

Citizen Kane (1941) har opptil flere ganger blitt kåret som verdens beste film og i 1998 plasserte The American Film Institute filmen på toppen av sin liste over de hundre beste filmene gjennom all tid. Mesterhjernen bak filmen er Orson Welles som i en alder av 25 år både skrev manus, regisserte og spilte hovedrollen. Gjennom filmen ser vi tilbake på mediemogulen Charles F. Kane sitt turbulente liv. Vi følger en nyhetsreporter som forsøker å finne ut hva Kane sitt siste talte ord, Rosebud, betyr.

Spørsmålet vi må stille oss er hvorfor denne filmen fremdeles blir sett på som verdens beste? Årsaken er i stor grad Welles og filmfotografen Toland sine innovative grep innen fortellerstil og kamerateknikk. En ikke-lineær narrativ struktur og en dyster slutt gjorde at Citizen Kane skilte seg ut fra samtidens filmer og gjorde den unik. Ved å skifte mellom nåtiden og tilbakeblikk på Kane sitt liv gjenfortalt av hans venner og fiender, poengterer filmen at det er umulig å fortelle en enkelt sannhet om en manns liv. Karakteren Kane forble et mysterium og har forundret flere generasjoner i tiårene som har gått siden filmen ble lansert.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler