Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 17. april 2016
Tid 19.00 - 22.00
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: The Sound of Music (1965)

The Sound of Music er en av historiens mest kjente og elskede musikaler med kjente sanger som Edelweiss og My Favourite Things.

The Sound of Music er kåret til en av verdens ti beste musikaler og er den fjerde mest innbringende filmen i historien. Da den kom ut i 1965 fikk den blandede kritikker. Los Angeles Times kalte den "three hours of visual and vocal brilliance", mens New York Times skrev "romantic nonsense and sentiment". Derimot mottok den samme år hele fem Oscar-statuetter.

Hovedrollen i filmen er Maria. Hun studerer til å bli nonne, men abbedissen i klosteret finner ut at hun hadde hatt godt av en pause fra utdannelsen sin. Hun blir sendt til familien von Trapp, en tidligere kaptein med syv barn, for å være guvernanten deres. Kapteinen har ført et militært regime i husholdningen. Maria endrer på det og gjeninnfører musikk, lek og glede, i tillegg til å vinne kapteinens hjerte. Handlingen foregår i Østerrike i 1938. Derfor er mye av historien orientert rundt Anschluss, innlemmingen av Østerrike i det tyske riket.

Filmens handling er basert på den sanne historien om familien von Trapp. Før krigen flyktet de til USA hvor Maria, hovedrollen i filmen, skrev boken The Story of the von Trapp Family Singers fra 1949. I 1959 ble den satt opp på Broadway for første gang, før den senere ble gjort om til film. Musikken er skrevet av Richard Rodgers og tekstene av Oscar Hammerstein II. De har samarbeidet om flere musikaler, blant annet Oklahoma! og The King and I. Musikken til Sound of Music har uten tvil vært med på å gjøre filmen til en av de største klassikerne i filmhistorien. My Favourite Things, Climb Ev'ry Mountain og Edelweiss er noen av de mest kjente sangene fra filmen.

Hvis du fremdeles ikke er overbevist er hovedrollene spilt av legendene Julie Andrews og Christopher Plummer. The Sound of Music er en skikkelig klassiker.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler