Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 3. april 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Jakten (1959)

Erik Løchens grensesprengende debut står i ettertid som et norsk filmhistorisk monument; et trekantdrama pakket inn i vågale fortellerteknikker, frenetiske sprang i tid, suggerende jazzmusikk og idylliske bilder fra den norske fjellheimen.

Jakten er i en kåring stemt frem av norske filmvitere som tidenes norske kinofilm. Den ble også feiret i samtiden, da den ble utvalgt til hovedkonkurransen i Cannes i 1960. Historien i seg selv er ikke hva som har gitt filmen sin status, men den vekte heller stor oppstandelse gjennom sin bruk av originale fortellerteknikker; der skuespillerne ofte bryter “den fjerde veggen” og kommenterer handlingen, og gjennom sin brytning med klassisk dramaturgi. Disse valgene var inspirert av den franske nybølgen, som hadde sin vår i tiden rundt Jaktens premiere.

Gjennom filmen følger vi 3 personer på rypejakt på fjellet, der de to mennene og rivalene Knut og Bjørn begjærer Guri, kvinnen i jaktlaget. Dette fører til en interessekonflikt med en dramatisk slutt, som egentlig bare er begynnelsen.

Har du sett noen av de andre store norske klassikerne, som Flåklypa Grand Prix eller Ni Liv, og mener at norsk film ikke kan bli bedre? Eller vil du bare oppleve en ekte norsk filmklassiker i sitt rette kinoelement? Utfordre deg selv og dine meninger, og se Jakten.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler