Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 13. mars 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Gjøkeredet (1975)

Jack Nicholson spiller en gal mann. Høres det kjent ut?

One Flew Over The Cuckoo’s Nest tok storeslem da den klarte å få med seg seg de 5 største prisene fra den 48. Oscar-utdelingen i 1976; Beste film, beste mannlige hovedrolle, beste kvinnelige hovedrolle, beste regi og beste manus. I ettertid står Formans film både som en skarp satire og en realistisk fremstilling av behandlingen av psykisk syke for et halvt århundre siden.

Jack Nicholsons karakter McMurphy soner en dom for voldtekt, og for å korte ned på soningstiden simulerer han en sinnssykdom for så å bli sendt til en mentalinstitusjon. Her oppdager han at livet som sinnsyk ikke var så idyllisk som man skulle tro, og at den autoritære Nurse Ratched gjør alt i sin makt for å gjøre pasientenes hverdag til et helvete.

Med sine sterke skildringer fra den tabubelagte verden av de psyksik syke vil One Flew Over The Cuckoo’s Nest garantert få deg til å gå ut av storsalen med store tanker og følelser.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler