Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 21. februar 2016
Tid 18.00 - 22.00
Billett 40,- Filmklubbmedlem / 100,- Ikke medlem
Aldersgrense 18 år

Søndagsfilm: Double feature vampyrkveld

Er du klar over at det er mer til vampyrer enn det som blir vist i Twilight? Studentersamfundet Filmklubb slår til med en dobbel feature der vi ønsker å belyse vampyrenes mangfoldige og blodrike liv. Forbered deg på å bli blodelig skremt, bitende forbauset og ikke minst dødelig underholdt når vi ringer inn lysere og mindre blodfattige tider med What We Do in the Shadows og La Den Rette Komme Inn.

La den rette komme inn (2008)

Blodet farger snøen rød i denne mørke, sosialrealistiske skrekkfilmen som garantert vil gi deg frysninger. Den svenske filmen var et friskt pust i en vampyrsjanger preget av Twilight-glitter da den kom i 2008, og er kåret til tidenes nest beste vampyrfilm (etter Nosferatu) av nettstedet Rotten Tomatoes.

Handlingen er satt til et vintermørkt Sverige der tolvåringen Oskar blir plaget av både mobbere og en alkoholisert far. Det blir derfor et lyspunkt i tilværelsen hans at den like ensomme jenta Eli flytter inn i nabolaget, og et nært forhold oppstår mellom dem. Han forteller henne om mobbingen, og hennes oppfordring er klar: Begynn nå. Slå tilbake. Hardt.

På samme tid hender en rekke grufulle drap i nærområdet, og Oskar finner snart ut at det er Eli som står bak dem. Han får stadig større kvaler etterhvert som bildet hans av Eli endres fra støttende venn til blodtørstig jeger, men han klarer likevel ikke unnvære henne. Og kanskje kan de to rollene kombineres?

What We Do in the Shadows (2014)

Dracula, Nosferatu, Twilight – vampyrer er kanskje det mest kjente filmmonsteret av dem alle. Alle vet hvor skumle (og romantiske/komiske) bleke blodsugere kan være på lerretet, men hva skjer når et kollektiv av vampyrer inviterer et dokumentarfilmteam inn til sitt bofellesskap?

Vampyrene Vladislav, Viago og Deacon må takle problemstillingene og den indre konflikten knyttet til det å være udødelig. De må også se til at husleien blir betalt, fordele husarbeidet og generelt prøve å overleve livet som flere hundre år gamle vampyrer i den moderne verden. Når en ung mann ender opp som det nyeste tilskuddet til bofellesskapet, oppstår det uventede problemstillinger. Det hele dokumenteres av et filmcrew, som har fått et unikt innblikk inn i livet til de udødelige.

What We Do in the Shadows tar vampyrsjangeren på kornet. Her får hvert aspekt ved de mildt sagt oppbrukte filmmonstrene gjennomgå, samtidig som det er tydelig at folkene bak verdsetter sjangeren. Enten du elsker eller hater vampyrer kan vi tørre påstå at dette vil være den morsomste vampyrfilmen du noen gang har sett.

Pris: Medlem: 40,- Ikke-medlem: 100,- (for filmklubbmedlemskap + første visning gratis). Vi selger også supermedlemskap til 200,-. Dette gir deg filmklubbmedlemskap og inngang på alle filmene dette semesteret. NB! Gjelder ikke Rocky Horror Picture Show

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler