Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 16. oktober 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

The Virgin Suicides (1999)

“Obviously, Doctor, you’ve never been a 13-year-old girl.”

Sofia Coppola hadde sin regidebut med denne filmatiseringen av Jeffrey Eugenides roman med samme tittel. Den franske elektronikaduoen Air står for soundtracket med bl.a “Playground Love” som er med på å gi filmen dens melankolske og dystre stemning.

Filmen finner sted i en 70-talls forstad i Michigan, og forteller om en gjeng med tenåringsgutter som er dypt fascinert av de fem mystiske, kristne og vakre søstrene Lisbon i nabohuset. Alt forandrer seg når den yngste av dem, Cecilia (Hanna Hall) tar et drastisk livsvalg, og Lux (Kirsten Dunst), den mer rebelske av søstrene, forelsker seg i skolens bad boy, Trip Fontaine (Josh Hartnett). Dette er begynnelsen på slutten for søstrene, som alle blir straffet og innestengt i deres eget hjem av sine ekstremt kristne og strenge foreldre. Det gjør ikke fascinasjonen for dem noe mindre for naboguttene.

The Virgin Suicides er mer enn en lett film om ungdomsforelskelse med vakre bilder og musikk. Det er en dyster fortelling om kjærlighet, uskyld, og død.

Hvis du likte den tyrkiske filmen Mustang (2015), kommer du til å elske denne.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler