Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 18. september 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Close Encounters of the Third Kind (1977)

Steven Spielbergs sjangerdefinerende sci-fi-klassiker er like fengslende nå som da den ble lansert.

«This means something. This is important». Det er få filmer som har klart å portrettere den tiltrekkende mystikken rundt verdensrommet like godt som Steven Spielbergs Close Encounters of the Third Kind. Når Roy Neary, en vanlig mann med et gjennomsnittlig liv, blir vitne til et uidentifisert flyvende objekt, tar livet hans en ny vending. Han klarer ikke å legge fra seg tanken om at noe stort står bak, og jakten på sannheten utvikler seg etter hvert til en besettelse som går ut over alle rundt ham.

Alle som har sett på nattehimmelen og fundert over hva som finnes der ute, vil uten tvil kunne kjenne seg igjen i Close Encounters. Filmen bygger opp en spenningsfølelse uten like etter hvert som Roy Neary nærmer seg svaret, og det hele forløses i en av sjangerens mest ikoniske avslutningssekvenser. Dette er filmen som, sammen med Spielbergs E.T., har fått flere generasjoner med nysgjerrige unge (og voksne) til å se på verdensrommet med et litt annet blikk enn før, og den har inspirert det meste av det som lages innenfor sci-fi nå for tiden. Liker du for eksempel J.J. Abrams Super 8, eller den populære Netflix-serien Stranger Things, er sjansen stor for at du vil elske Close Encounters of the Third Kind.

Dette er i tillegg en film som ber om å bli sett på et kinolerret, med sine banebrytende effekter, og et klassisk lydspor komponert av ingen annen enn John Williams. Vi inviterer til en magisk filmopplevelse i Storsalen.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler