Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 20. november 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Apocalypse Now (1979)

“This is how the world ends, not with a bang, but with a whimper.”

Francis Ford Coppolas massive Vietnam-drama, basert på Joseph Conrads Heart of Darkness, står som en bauta i den store Vietnamfilm-bølgen som kom etter krigens slutt på 70- og 80-tallet. I filmen følger vi Kaptein Willard (Martin Sheen) og hans mannskap på et oppdrag for å tilintetgjøre Oberst Kunrtz (Marlon Brando), som har desertert den amerikanske hæren, og nå fører sin egen krig i kambodsjanske jungelen.

Kanskje har Kuntz blitt riv ruskende gal, eller kanskje er det han som har skjønt mer enn de fleste? Filmen belyser Vietnamkrigens skrekk og absurditet, hvilke skadevirkninger krig har på menneskesinnet, og står i ettertid som en av tidenes største anti-krigsfilmer.

Apokalypse Nå! vant Gullpalmen i Cannes i 1979 på tross av at den ikke var helt ferdigstilt, og endte samtidig opp med Oscarprisen for beste lyd og kinematografi. Med et ikonisk soundtrack som inneholder artister som The Doors og The Rolling Stones samt Wagners Valkyrienes Ritt står vi foran en episk filmkveld.

Bli med og opplev Apokalypsen i Storsalen!

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler