Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 30. oktober 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

The Blair Witch Project (1999)

Høsten 1994 dro tre amerikanske filmstudenter til Burkittsville i Maryland for å undersøke og dokumentere en lokal legende. Sporene førte studentene til den lokale skogen. Ett år senere ble filmutstyret og opptakene funnet, men ikke studentene...

Gjennom over 200 år har byen Burkittsville i Maryland vært åsted for mystiske forsvinninger. Skylden har av lokalbefolkningen alltid blitt lagt på Elly Kedward - en lokal kvinne satt ut i skogen for å dø beskyldt for hekseri i 1785. Ville ikke du laget en dokumentar om dette dersom du var filmstudent kanskje?

Siste gang studentene ble sett i live var 21. oktober 1994, da de spurte to lokale fiskere om veien i gjennom skogen. Da de meldes savnet fire dager senere finner politiet kun bilen, men ingen spor etter de savnede, til tross for en større leteaksjon. 16. Oktober 1995, ett år senere, blir en bag med filmmaterialet funnet begravd under fundamentet på en 100 år gammel hytte. The Blair Witch Project er dette materialet.

Saken raste i mediene, og spesielt på internett, i 1999 da filmen også ble satt opp på kinoer. Inntjeningen ble enorm, spesielt med tanke på at utgiftpostene i budsjettet ble utgjort av to håndholdte kameraer, og tre menneskeliv...

Regissører: Daniel Myrick og Eduardo Sánchez

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler