Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Biblioteket
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 25. oktober 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 0,- filmklubbmedlem / 100,- ikke filmklubbmedlem
Aldersgrense 18 år

Bijou: The Holy Mountain (1973)

Verdensbilder skal vendes på hodet når Studentersamfundet Filmklubb viser Jodorowsky’s mesterverk The Holy Mountain.

The Thief er en kristuslignende figur som oppdager et tårn der det blir sendt ned gull i bytte mot mat. Nysgjerrig på hvor gullet kommer fra, går han opp tårnet der han møter en spirituell guide, The Alchemist, spilt av Alejandro Jodorowsky selv og hans assistent, spilt av Jodorowskys kone. Gjennom han møter The Thief syv mektige personer, som alle er en representasjon av de forskjellige planetene i solsystemet og deres planets verste karakteristikk. Etter at The Alchemist har instruert alle til å brenne voks-figurer av dem selv og alle deres penger, former The Thief, The Alchemist, The Alchemist’s assistent og de syv figurene en gjeng som drar til The Holy Mountain for å oppnå opplysning, udødelighet og guddommelighet.

Forberedelsene til denne filmen var mildt sagt omfattende, der blant annet Jodorowsky og hans kone brukte en uke uten søvn under veiledning av en japansk Zen-mester. Alle hovedpersonene brukte tre måneder der de gjorde forskjellige spirituelle øvelser, før alle levde i Jodorowskys hus en måned før selve filmingen begynte.

Okkultismen, mystisismen og den religiøse symbolikken samt fargebruken er slående, og kan sammenlignes med Salvador Dali på syre. Ingen aspekter av det moderne samfunnet kan føle seg trygge på satirisk rundhjuling.

Vil du bli frastøtt, eller kanskje uendelig fascinert? Ikke lev i uvisshet, kom og opplev The Holy Mountain!

Gratis for medlemmer av Studentersamfundet Filmklubb. Medlemskap koster 100kr.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler