Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 4. september 2016
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- medlem / 100,- ikke-medlem
Aldersgrense 18 år

Blues Brothers (1980)

Dette er filmen med de feteste bilscenene, den kuleste musikken og den alltid like fengende replikken "We're on a mission from God."

The Blues Brothers handler om de småkriminelle brødrene Jake og Elwood Blues. De er vokst opp på et barnehjem som nå trues med å bli solgt. Brødrene bestemmer seg for å skaffe pengene, og de har en tidsfrist på elleve dager. De gjenoppretter sitt gamle rythm and blues-band og prøver å skaffe pengene på ærlig vis. Det viser seg å føre til mye ståhei hvor de blant annet klarer å bli forfulgt av en mystisk kvinne, nynazister, et rivaliserende countryband og politiet.

Filmen går under kategorien musikal-krim-komedie og er full av musikk med blant annet Aretha Franklin, James Brown og Ray Charles. Sangen "Gimme Some Lovin" endte opp på Top 20 Billboard Hit. Filmen var en stor suksess i sin tid, og har i dag fått hederstittelen kultklassiker. Mye kan blant annet skyldes de mange bilscenene, en av dem hvor en Ford Pinto blir sluppet fra helikopter ved over 350 meters høyde.

Dette er en film full av fart, humor og absurditeter.

Regissør: John Landis

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler