Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Klubben
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 2. november 2016
Tid 19.00 - 20.00
Billett Gratis inngang
Aldersgrense 18 år

Excenteraften: Meditasjon

Professor Øyvind Ellingsen ved Det medisinske fakultet på NTNU kommer til Klubben for å snakke om meditasjon og stressmestring.

Eksamenstiden er rett rundt hjørnet og mange studenter føler på et enormt prestasjonspress. Aldri før har så mange unge gått på antidepressiva og FHI anslår at opptil 20% av ungdom har psykiske lidelser. Kan meditasjon og en ny forståelse av menneskesinnet være løsningen?

Moderne meditasjon har sine røtter i østens filosofi og har figurert i mange ulike religiøse, ikke religiøse og mystiske retninger. I de senere år har meditasjon blitt et kjent begrep i Vesten, mye takket være “new age spiritualism” og siden etterfulgt av konvensjonell vitenskap og medisin. Idag foreligger mye forskning på de fysiologiske effektene av meditasjon og professor Øyvind Ellingsen er en av de som har drevet kvantitativ forskning på feltet med fysiologiske undersøkelser av hjerte og hjerne.

Øyvind praktiserer selv den norskutviklede ikke-religiøse og ikke-dogmatiske meditasjonsteknikken Acem-meditasjon. Onsdag 2. november kommer han til Biblioteket for å dele sin innsikt og for å gi en smakebit på enkel kroppsmeditasjon.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler