Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 29. January 2015
Time 21:00 - 23:00
Ticket
Age limit No age limit

Charlie Hebdo

Samfunnsdebattant Yousef Bartho Assidiq kommer for å snakke om ytringsfrihet og ekstremisme. I tillegg viser vi dokumentaren om satiremagasinet Charlie Hedbo, It's Hard Being Loved by Jerks (2008)

I lys av terrorangrepet i Paris har flere debatter gjort seg gjeldende. Noen av dem ytringsfrihet, livssyn og ekstremisme. For å få en dypere innsikt enn hva mediene formidler har vi invitert Yousef Bartho Assidiq til å komme å snakke. Vi viser også en dokumentar om satiremagasinet Charlie Hebdo, som han innleder. Etter filmen åpnes det for spørsmål og diskusjon.

Yousef Bartho Assidiq har tidligere vært en del av det radikale muslimske miljøet og jobber nå med å forebygge ekstremisme og radikalisering i Minotenk. Daglig følger han opp radikalisert ungdom, foreldre til syriafarere og bistår kommuner med fenomenforståelse knyttet til radikalisering. Yousef har vært en aktiv samfunnsdebattant siden 2010 og reiser rundt i landet og holder foredrag om ytringsfrihet og ekstremisme.

IT'S HARD BEING LOVED BY JERKS (2008), regissert av Daniel Leconte, følger rabalderet som fulgte i kjølvannet av at satiremagasinet Charlie Hebdo publiserte Muhammedkarikaturene i februar 2006. Etter heftige protester og obligatoriske dødstrusler ble avisen og redaktøren saksøkt av en sammenslutning av franske muslimske organisasjoner. Denne dokumentaren lar oss følge saken gjennom rettssystemet. Filmen er distribuert av Arthaus, og ble også vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival i år.

Billett kjøpes ved inngangen (40 kroner)

(Forutsetter filmklubbmedlemskap, 60 kroner)

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals