Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Klubben
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 12. November 2020
Time 20:00 - 21:15
Ticket Registration
Age limit 18 (student), 20 (non-student)

Bjørn Tomren

Famous norwegian throat singer Bjørn Tomren comes to Klubben!

En konsert med Bjørn Tomren veksler mellom egne viser, mordballader, jodling, country og strupesang, med innsmett av Whitney Houston!

Det er en glede å ønske Bjørn Tomren velkommen tilbake til Samfundet. Tomren gjestet Samfundet sist for et år siden som musikalsk innslag underveis i Erlend Loe sin høytlesning av romanen «Helvete». Bjørn Tomrens debut album, Bad Science Fiction (2019), fikk en varm mottagelse i pressen. Bergens Tidendes anmelder skrev at ”Albumet er nemlig så rikt på stemning og sjel at det føles som om man kan drukne i bildene Tomren maler frem, om det ikke hadde vært for de mange lysglimtene av håp som får mørket til å sprekke. Akkurat det vi trenger i disse tider.” Og Tor Hammerø i Romsdals Budstikke og Nettavisen oppsummerte anmeldelsen med at ”Tomren er en historieforteller fra øverste hylle. Han er en observatør som tar med seg livserfaringene sine inn i et univers som inspirerer til å åpne sansene på fullt gap. I hans ofte mørke, men samtidig humoristiske betraktninger ligger det livsvisdom som strekker seg et godt stykke forbi den gjennomsnittlige låtskriver både her til lands og langt bortenfor både Tuva og sikkert Uruguay også.”

Musikken har blitt omtalt som singer-songwriter, country, jazz og gotisk americana, mens tekstene kretser rundt menneskeskjebner i en verden på randen av kollaps.

Bjørn Tomren er kanskje mest kjent fra den absurdistiske Andy Kaufman-inspirerte jodleduoen Polkabjørn & Kleine Heine, men spiller også med Ragnar Hovland i Hovland & Tomrens Pop-orkester, og bandet Kniven På Strupen, sammen med Ole Paus og Heine Bugge, har fortsatt uregelmessige konserter. Tomren synger også i Salmesangduoen Tomra Pjolter og Salmesangforening, i lag med Hallvar Djupvik. I 2017 deltok han i VM i strupesang i Tuva, Sør Sibir, og bragte hjem en bronsehest. I 2018 underviste han sang på Steve Earles Camp Copperhead i New York, og i 2019 ble han avbildet på et Sør Koreansk frimerke hvor han ble hedret som en av verdens mest fremragende jodlere. Tomren innehar også verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs (i kajakk, til fots, på ski og i robåt)

Foto: Nina Djærff

Dørene åpner kl. 19.30
Konsertstart kl. 20.00

Gratiskonsert!
Kun åpent for medlemmer av Samfundet.
Påmelding åpner mandag 2. november

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals