Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 4. februar 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Festmøte: Kunsten å tale!

Vil du forstå hva som ligger bak suksessen til Trump eller resultatet av Brexit-avstemmingen i Storbritannia?

Dr. Dan Orrells, en fremragende antikk-ekspert fra King’s College London, analyserer Brexit og Trump-seieren fra et retorisk ståsted og vår egen universitetslektor i klassiske fag ved NTNU, Aslak Rostad, gir eksempler på fadeser hos norske politikere av i dag.

Retorikk er kunsten å ha ordet i sin makt og å kunne beregne sitt publikum. De gamle grekere og romere utviklet i antikken det hittil mest vellykkede treningsopplegget for retorikk i historien. Retorikkens kunst bruker du hver dag, enten du vil eller ikke. Retorikk er dessuten noe vi alle har medfødte forutsetninger for å lykkes i. Vi er alle født med større eller mindre talent for å overtale noen. Og på samme måte som med alle andre medfødte talenter kan også dette trenes opp til uante, ekstreme prestasjoner.
Derfor har vi valgt å skape et retorisk treningsprogram, der studenter skal få muligheten til å lære mer om hvordan ta ordet. I beste “skal vi danse”-stil går deltakerne gjennom leksjoner med eksterne instruktører, slik at de skal kunne møtes til “talekonkurranse” denne kvelden. Det er fremdeles mulig å delta på disse, ta kontakt med styret-tema@samfundet.no for mer informasjon.

Vi er stolte av å presentere et møte i samarbeid med SPOR-festivalens faste litteraturseminar om antikken, "Klassisk for alle"!


Billett: 0,-/50,- (Medlem/ikke-medlem)

Møtet streames så du kan se det på http://www.samfundet.no/live, og høre det på http://dusken.no/radio/samfundsmoter/.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 2.2.2017, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 4.2.2017, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler