Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 25. mars 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Multikulturalisme

Multikulturalisme og det flerkulturelle samfunnet er en av de mest anspente debattene i Europa og andre steder i verden i dag. Debatten blusset opp igjen i Norge etter at Brochman II-utvalget kom med en ny utredning tidligere i år. I ettertid har Torbjørn Røe Isaksen sagt i et intervju i Dagsavisen at: "Nå har i og for seg multikulturalismen vært død lenge som politisk ledesnor, men dette [Borchman II-utredningen] er på sett og vis spikeren i kista". Hvis ikke politikerne lenger opererer med det multikulturelle, hva bruker man da?

Videre har debatten rast rundt begrepet "etnisk norsk", men hvem er den etniske nordmann? Hva er det norske, hvis det i det hele tatt er noe, og hva er norsk kultur? Dette er et tema mange synes er vanskelig å snakke om, og folk er med grunn redde for å tråkke feil. Studentersamfundet i Trondhjem ønsker å ta samtalen, og i tillegg til det som er nevnt over skal vil snakke om temaer som integrering, segregering, assimilering og "svenske tilstander".

Til oss kommer TV2-journalist Kadafi Zaman, som har skrevet mye om saker relatert til det flerkulturelle samfunnet. Sverige blir ofte brukt som et eksempel på hvordan Norge ikke vil ende opp, og Zaman skal snakke om sin reportasjetur til Rinkeby utenfor Stockholm.

Rune Berglund Steen er leder for stiftelsen Antirasistisk Senter og har tidligere vært fagsjef for NOAS - Norsk organisasjon for asylsøkere. Han jobber daglig med spørsmål relatert til rasisme, diskriminering og integrering, og skal gi oss sitt syn på multikulturalisme i Norge i dag.

Halvor Fosli kommer også som innleder. Han er sosiolog og forfatter og har blant annet skrevet boka “Fremmed i eget land”. I denne boka har han snakket med “den tause majoritet”, og han ønsker å sette fokus på hvordan beboere opplever innvandring i sitt nærmiljø.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler