Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør ISFiT
ISFiT (ISFiT)
Dato 12. februar 2017
Tid 13.00 - 14.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

ISFiT presenterer: En samtale med to fredsprisvinnere

I dette møtet vil vi bli bedre kjent med Nobel fredsprisvinner Shirin Ebadi (IR) og studentenes fredsprisvinner Aayat Alqormozi (BH).

De to fredsforkjemperne vil innlede om sitt arbeid og samtale om veien videre: Hvordan oppnå like rettigheter? Hvorfor oppnå like rettigheter? Hvilken vei burde vi ta og hvilken vei tar vi faktisk? Se dem i en spennende dialog og delta i samtalen deres på Studentersamfundet i Trondheim.

Innlederne:

Dr. Shirin Ebadi er en iransk advokat, tidligere dommer og menneskerettighetsaktivist. I 2003 mottok hun Nobels fredspris for hennes banebrytende arbeid i kampen for demokrati og menneskerettigheter - særlig rettet mot kvinner, barn og flyktninger. Hun var den første i Irans historie til å motta prisen, i verdens historie den første muslimske kvinnen. Da Dr. Ebadi var 23 år ble hun den første kvinnelige dommeren i Iran. Etter Khomeinis revolusjon, ble hun forøvrig degraderte til sekretær. Begrunnelsen? Kvinner ble ansett uegnet som dommere. Da startet Dr. Ebadi opp en pro-bono advokatpraksis som fokuserte på urettferdigheter i rettssystemet.

Til tross av at hun var på regimets dødsliste ble hun landets mest høyprofilerte menneskerettighetsaktivist og grunnla “Human Rights Defenders Centre”. I 2004 ble hun rangert som en av de 100 mektigste kvinnene i verden (Forbes Magazine). Hun har også blitt omtalt som en av de mest innflytelsesrike kvinnene opp gjennom tidene.

Aayat Alqormozi ble tildelt Studentenes fredspris i 2015 for hennes arbeid for demokrati og menneskerettigheter i Bahrain. Al-Qurmezi (født i 1991) er ansett som et symbol for kampen mot undertrykkelse. Hun bruker poesi for å uttrykke meninger om tilstanden i hjemlandet. I 2011, da Alqormozi kun var 20 år gammel, ble hun arrestert for å ha omtalt seg kritisk om kongefamilien og Bharains tilstand. På tross av hennes tid i fengsel, fortsatte hun kampen for likhet – for kvinner, men også sjia- og sunnimuslimer.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler