Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 23. april 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Det levende slottet (2004)

La animasjonsmesteren Hayao Miyazaki ta deg med i fantastisk verden fylt med magi, hekser og et slott med ben.

Den unge hattemakeren Sophie blir fanget opp i et spill som fører til at hun blir forvandlet til en 90 år gammel dame av The Witch of Waste. I et forsøk på å bryte forbannelsen, så drar Sophie ut i en søken som fører til at hun møter Howl og hans hjelpere, som bor i et slott som kan bevege seg. Det er krig mellom Sophie’s land og nabolandet, og kongen befaler at Howl skal kjempe i krigen for ham. Howl nekter, med store konsekvenser.

Miyazaki, kjent for å laget Spirited Away, My Neighbour Totoro og Princess Mononoke, har i ettertid sagt at Howl’s Moving Castle er hans favorittkreasjon. Filmen tok i sin tid et heftig standpunkt mot USAs krig i Irak, og inneholder et sterkt anti-krigsbudskap. Filmen utforsker gammel alder som et tema, der filmen portretterer det som en positiv ting som gir Sophie frihet. Miyazaki har også sagt om filmen at han ønsker å formidle et budskap om at livet er verdt å leve.

Som man kan forvente av Miyazaki, så er filmen utsøkt animert, med flotte naturbilder og fantastiske elementer som garantert vil ta pusten fra deg. Historiefortellingen står ikke tilbake for det visuelle, og det er verdt å nevne Joe Hisaishi’s stemningsfulle lydspor som er med å bidra til en storslått filmopplevelse i Storsalen denne søndagen. Velkommen!

Produksjonsår: 2004
Regissør: Hayao Miyazaki

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler