Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 23. April 2017
Time 19:00 - 21:00
Ticket 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Age limit 18 years

Howl's Moving Castle (2004)

Let the master of animation Hayao Miyazaki take you to a wonderful world filled with magic, witches and a castle with legs!

Den unge hattemakeren Sophie blir fanget opp i et spill som fører til at hun blir forvandlet til en 90 år gammel dame av The Witch of Waste. I et forsøk på å bryte forbannelsen, så drar Sophie ut i en søken som fører til at hun møter Howl og hans hjelpere, som bor i et slott som kan bevege seg. Det er krig mellom Sophie’s land og nabolandet, og kongen befaler at Howl skal kjempe i krigen for ham. Howl nekter, med store konsekvenser.

Miyazaki, kjent for å laget Spirited Away, My Neighbour Totoro og Princess Mononoke, har i ettertid sagt at Howl’s Moving Castle er hans favorittkreasjon. Filmen tok i sin tid et heftig standpunkt mot USAs krig i Irak, og inneholder et sterkt anti-krigsbudskap. Filmen utforsker gammel alder som et tema, der filmen portretterer det som en positiv ting som gir Sophie frihet. Miyazaki har også sagt om filmen at han ønsker å formidle et budskap om at livet er verdt å leve.

Som man kan forvente av Miyazaki, så er filmen utsøkt animert, med flotte naturbilder og fantastiske elementer som garantert vil ta pusten fra deg. Historiefortellingen står ikke tilbake for det visuelle, og det er verdt å nevne Joe Hisaishi’s stemningsfulle lydspor som er med å bidra til en storslått filmopplevelse i Storsalen denne søndagen. Velkommen!

Produksjonsår: 2004
Regissør: Hayao Miyazaki

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals