Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 5. november 2017
Tid 14.00 - 16.30
Billett 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Paris, Texas (1984)

Wim Wenders film om tapt kjærlighet er en must-see for alle som liker rørende og vakre filmer.

Etter å ha vandret sørgende gjennom ørkenen på mystisk vis forsøker Travis (Harry Dean Stanton, Twin Peaks: the Return), å gjenoppta kontakten med sin syv år gamle sønn. De drar på en reise sammen fra Los Angeles til Houston for å finne igjen moren, Jane (Nastassja Kinski), som forlot familien noen år tidligere. Travis finner sin kone i en sexklubb, der hun sitter i et rom bak et glass og snakker med kundene sine i et telefonrør. Travis kan se henne, men hun kan ikke se han - et hjerteskjærende møte mellom to mennesker som har delt en stor kjærlighet for hverandre. Men også en reise der far og sønn, gjennom å dele samtaler om savn av kone og mor, gjenforenes.
Regissør Wim Wenders er en de store tyske nybølgeregissørene som på 70- og 80-tallet markerte seg i tysk film. Med manus av nylig avdøde Sam Shepard og L.M. Kit Carson og cinematograf Robby Müller har de skapt en sterk og vakker skildring om en families splittelse. Filmen vant Gullpalmen ved Filmfestivalen i Cannes.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler