Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 5. November 2017
Time 14:00 - 16:30
Ticket 40,- eksisterende filmklubbmedlem / 100,- filmklubbmedlemskap / 200,- supermedlemskap
Age limit 18 years

Paris, Texas (1984)

Wim Wender’s 1984 roadmovie about a lost love is an esthetic and touching must-see. Script by recently deceased Sam Shepard and L.M. Kit Carson, cinematography by Robby Müller.

Etter å ha vandret sørgende gjennom ørkenen på mystisk vis forsøker Travis (Harry Dean Stanton, Twin Peaks: the Return), å gjenoppta kontakten med sin syv år gamle sønn. De drar på en reise sammen fra Los Angeles til Houston for å finne igjen moren, Jane (Nastassja Kinski), som forlot familien noen år tidligere. Travis finner sin kone i en sexklubb, der hun sitter i et rom bak et glass og snakker med kundene sine i et telefonrør. Travis kan se henne, men hun kan ikke se han - et hjerteskjærende møte mellom to mennesker som har delt en stor kjærlighet for hverandre. Men også en reise der far og sønn, gjennom å dele samtaler om savn av kone og mor, gjenforenes.
Regissør Wim Wenders er en de store tyske nybølgeregissørene som på 70- og 80-tallet markerte seg i tysk film. Med manus av nylig avdøde Sam Shepard og L.M. Kit Carson og cinematograf Robby Müller har de skapt en sterk og vakker skildring om en families splittelse. Filmen vant Gullpalmen ved Filmfestivalen i Cannes.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals