Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Dato 27. august 2017
Tid 19.00 - 21.00
Billett 40,- Eksisterende filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Aldersgrense 18 år

Idi i Smotri (1985)

Etter å ha funnet en gammel rifle, blir en ung gutt med i den sovjetiske motstandsbevegelsen mot de hensynsløse tyske styrkene og opplever grusomhetene av 2.verdenskrig.

Elem Klimovs siste spillefilm viser brutaliteten ved 2.verdenskrig på en veldig realistisk og marerittaktig måte. Filmen tar plass i et territorium i Hviterussland i 1943, og omhandler en ung gutt som opplever de grusomme omstendighetene rundt de Nazistiske straffehandlingene. Han blir gjennom dette forandret fra den uskyldige unggutten han en gang var til en gammel mann, preget av krig, i løpet av få dager. Filmen foregår i et kronologisk løp og har mye bruk av steadicam, som er med på å sette et mer rått og realistisk uttrykk over den.

Aleksey Kravenchenko (hovedrolle) har fortalt at han gjennomgikk en lang diett, hvor han i etterkant av filmen ikke bare hadde blitt tynnere, men også fått grått hår. Idi i Smotri er en film med sterke bilder og er omtalt som en av Russlands beste krigsfilmer noen sinne.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler