Information
Restaurant
Events
Volunteer

Norsk
Member
Internal
Area Storsalen
Organizer Kulturutvalget
Kulturutvalget (KU)
Date 27. August 2017
Time 19:00 - 21:00
Ticket 40,- Eksisterende filmklubbmedlem / 100,- Filmklubbmedlemskap / 200,- Supermedlemskap
Age limit 18 years

Idi i Smotri (1985)

A young boy in the territory of Belarus in 1943, joins the Soviet resistance movement against the German forces and experiences the horrors of WWII.

Elem Klimovs siste spillefilm viser brutaliteten ved 2.verdenskrig på en veldig realistisk og marerittaktig måte. Filmen tar plass i et territorium i Hviterussland i 1943, og omhandler en ung gutt som opplever de grusomme omstendighetene rundt de Nazistiske straffehandlingene. Han blir gjennom dette forandret fra den uskyldige unggutten han en gang var til en gammel mann, preget av krig, i løpet av få dager. Filmen foregår i et kronologisk løp og har mye bruk av steadicam, som er med på å sette et mer rått og realistisk uttrykk over den.

Aleksey Kravenchenko (hovedrolle) har fortalt at han gjennomgikk en lang diett, hvor han i etterkant av filmen ikke bare hadde blitt tynnere, men også fått grått hår. Idi i Smotri er en film med sterke bilder og er omtalt som en av Russlands beste krigsfilmer noen sinne.

Events at the Student Society can be adapted for visitors with movement and hearing impairment. See here for more information.

Sponsors
Festivals