Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 9. september 2017
Tid 19.10 - 21.10
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

[PRIDEUKE] Samfundsmøte: PRIDE

Hvordan står det til med homofile og transpersoners rettigheter i verden i dag? I følge Amnesty International er sex mellom mennesker av samme kjønn forbudt i 76 land, og kan i verste tilfelle medføre dødsstraff. Av FNs medlemsland har 54 land skrevet under på en erklæring som motsetter seg LHBT-rettigheter. I Tsjetsjenia sendes homofile menn til leirer hvor de blir torturert og drept. I USA har Trump twitret om å forby transpersoner fra å tjenestegjøre i forsvaret.

Daglig utsettes homofile og transpersoner rundt om i hele verden for ulike former for diskriminering og brudd på menneskerettighetene. Hvordan er hverdagen for forfulgte LHBT-personer. Hva risikerer man ved å stå fram som homofil eller transperson? I samarbeid med Trondheim PRIDE og Amnesty Region Midt inviterer vi til samfundsmøte om hvilke utfordringer LHBT-bevegelsen står overfor i dag.

Til dette møtet kommer Sabrina Petra Ramet, som er professor i statsvitenskap ved NTNU. Hun ble født som biologisk mann, og skiftet kjønn i 1980. Før dette tjenestegjorde hun i det amerikanske luftforsvaret. Hun vil snakke om kampanjen mot det transkjønnede miljøet i USA.

Artur Wilczynski, som er Canadas ambassadør i Norge, kan fortelle om sin hverdag som åpent homofil gift mann i et statlig embete. Artur engasjerer seg stort i Pride bevegelsen, og vil prate om hvorfor Pride fortsatt er viktig i dag.

Patricia Kaatee er politisk rådgiver i Amnesty, hvor hun har ansvar for Amnestys arbeid for kvinners rettigheter og kjønn, og for arbeidet knyttet til seksuelle og reproduktive rettigheter og helse. Hun vil snakke om LHBT-personers rettigheter i Øst-Europa.

Dette Samfundsmøtet vil bli holdt på engelsk, og holdes i samarbeid med Amnesty og Trondheim PRIDE.


Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 07.09.2017, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 09.09.2017, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møte

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler