Informasjon
Restaurant
Arrangementer
Opptak

English
Medlem
Intern
Lokale Storsalen
Arrangør Styret
Styret
Dato 8. september 2018
Tid 19.00 - 21.00
Billett Billett inkludert i inngang
Aldersgrense 18 år

Samfundsmøte: Å drepe døden

Kunne du tenkt deg å designe frem et bedre, sunnere barn? Eller å bli fryst ned hvis du dør, så du kan bli vekket til live når man evner å fikse deg? Hva tenker du om en verden der du kan leve evig? Vel, selv om dette kanskje høres ut som det er tatt ut av en sci-fi-film er en slik fremtid ikke urealistisk, og kanskje ikke så langt unna.

Siden 1840 har menneskets forventede levealder steget med 2,5 år per tiår - dette tilsvarer så mye som tre måneder i året eller seks timer hver dag. Det betyr at dersom utviklingen fortsetter i samme tempo, vil de fleste norske barn som er født etter år 2000 kunne feire med hundre lys på bursdagskaken. Og det ser ikke ut til å ta slutt med det første. Faktisk mener Kurzweil og De Grey at hvis du har en sunn kropp og økonomi i 2050 har du gode muligheter for å bli “adødelig”. Legevitenskapen vil kunne redde deg fra livets fartsdumper ettersom de oppstår.

Takket være vitenskapelige fremskritt blir vi bedre og bedre på å fjerne fartsdumpene. Vil vi fortsette å finne løsninger på kroppens tekniske feil til det ikke er noen feil igjen? Eller vil genredigeringsverktøy som CRISPR fjerne vår dødelighet? Kan vi eventuelt fryse oss ned, og vente til vitenskapen har svarene? Kan vi på denne måten faktisk drepe døden? Og i så fall, hva vil evig liv egentlig bety? Kan kloden vare, hvis folk varer?

For å diskutere dette får vi besøk av Ole Martin Moen som er filosof ved UiO, og som selv har valgt å skulle fryses ned når han dør. I tillegg kommer Sigrid Bratlie som er seniorrådgiver i bioteknologirådet, og Erik Tunstad som er forskningsjournalist, forfatter og høgskolelektor i naturvitenskap.

Billett: 0,-/50,- (Medlem/Ikke-medlem) kjøpes i døra.

Møtet streames på: http://www.samfundet.no/live/

Presse? Send en mail til styret-presse@samfundet.no så vi kan avtale nærmere.

Dagsorden og beslutningsprotokoll: https://www.samfundet.no/saksdokumenter

Dersom du ønsker å reservere bord, åpner mulighetene for dette torsdag 06.09.2018, kl.12:00. For reservasjon, send mail til "styret-bordreservasjon@samfundet.no". Det er maksimalt plass til 6 personer ved hvert bord, og et begrenset antall bord. Bordreservering stenger lørdag 08.09.2018, kl.14:00. Dette er et gratis tilbud for de som ønsker bordplass. Tilbudet er åpent for alle som ønsker det, men er ikke nødvendig for å få sitteplass under møtet.

Arrangement på Samfundet kan tilrettelegges for besøkende med bevegelses- og hørselshemminger. Se her for mer informasjon.

Sponsorer
Festivaler